První trailer: Preacher přivádí kultovní komiks k životu

Vydáno: 02.11.2015 06:23 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Příští rok dorazí na kabelovou stanici AMC (Perníkový táta, Živí mrtví) nový seriál podle kultovní komiksové předlohy Preacher - Kazatel. Seriál plný sexu, násilí a upírů stvořilo duo Seth Rogen a Evan Goldberg.
Fotografie z filmu  / Preacher je bezpochyby jednnou z nejcitovanějších a nejkultovnějších komiksových sérií, proto bylo jen otázkou času, než příběh kazatele Jesseho Custera z Texasu (Dominic Cooper), který se vydá doslova najít a zabít Boha, rozpohybuje ze své okénkové předlohy. Po několika neúspěšných pokusech o celovečerní film tomu tak nakonec bude na malé obrazovce, která obecně k desetidílnému příběhu s mnoha postavami pasuje mnohem lépe. Adaptace se ujala kabelová stanice AMC, která je již sama zárukou kvality a vysokých ratingů - podívejte se třeba na komiksové Živé mrtví nebo velebeného Perníkového tátu.

Projektu se ujalo duo Seth Rogen a Evan Goldberg, jako showrunner u celého seriálu však zůstane Sam Catlin (napsal několik epizod Perníkového táty). Z prvního minutu a půl dlouhého traileru jde cítit, že AMC koncipuje seriál jako svůj další velký hit a obecně se jej snaží situovat do ultradrsného, špinavého a násilného "westernu", který v leccčem připomene právě jejich největší hit Živé mrtvé. Vzhledem k tomu, že premiéra je naplánována "někdy" na rok 2016, tak je jasné, že upoutávka, ještě nemůže moc prozradit, z fanouškovského hlediska však zamrzí hned několik věcí, a to zejména ignorování ikonických výjevů z komiksu.

Trailer zhlédněte níže. Doufejme, že ten další přidá také více nadpřirozena a nadsázky, která k sérii neodmyslitelně patří.

Originální trailer seriálu Preacher


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY