Knihu Já, poutník převede na plátno Matthew Vaughn

Vydáno: 02.10.2015 09:14 - Karolína Soukupová | foto: Paramount Pictures

Po famózním úspěchu letošních Kingsmanů se režisér Vaughn pustí do dalšího špiónského projektu. Natočí totiž adaptaci úspěšného thrilleru z pera Terryho Hayese.
Taron Egerton, Colin Firth, Matthew Vaughn, Samuel L. Jackson, Sofia Boutella při natáčení filmu Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret ServiceBrit Terry Hayes se úspěšně živil jako filmový scenárista a je podepsán pod snímky jako Šílený Max 2 - Bojovník silnicÚplné bezvětří nebo Odplata. Roku 2013 napsal svůj románový debut s názvem Já, Poutník. Hlavním hrdinou špionážního thrilleru je Poutník, muž, který oficiálně neexistuje. Bývalý americký agent odešel do výslužby, ale odpočinek musí přerušit, aby zachránil zemi před nebezpečným teroristou. Kniha se stala bestsellerem v Británii i ve Spojených státech a byla přeložena do více než třiceti jazyků. Hayes momentálně pracuje na pokračování, ale ještě předtím stihl svůj první román upravit do podoby filmového scénáře.

Důvěru studia MGM získal Matthew Vaughn, jehož poslední snímek Kingsman: Tajná služba celosvětově utržil skoro půl miliardy dolarů. Druhý díl akční podívané už se pilně připravuje, ale hned poté se Vaughn začne věnovat Poutníkovi. Kromě samotné režie film zaštítí také jako producent. Vzhledem k rostoucí popularitě londýnského rodáka budou kina jistě praskat ve švech.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY