James Bond se vrací v prvním teaseru bondovky Spectre

Vydáno: 28.03.2015 00:42 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Daniel Craig jako neohrožený agent 007 se letos na podzim objeví v již čtyřiadvacáté bondovce Spectre - očekávání filmu Sama Mendese zvyšuje první nápaditá upoutávka, která vrací Bonda zpět do akce.
Akce možná není to správné slovo, protože tu aktuální, vůbec první upoutávka na Spectre neobsahuje. Spíše splňuje to, co přislíbil Sam Mendes v rozhovorech, a to větší prozkoumání Bondovy minulosti a těsné navázání na už tak hodně dekonstruktivní Skyfall, v němž se míchal tradiční a moderní přístup k bondovskému mýtu. Minutu a půl dlouhý teaser (na rozdíl od předchozí bondovky) si vlastně vystačí jen s několika záběry na Daniela Craiga stojícího před šokujícím odhalením, úchvatně nasnímanými záběry a minimalistickým hudebním podkresem, který se zužitkuje zejména v závěru, kdy slavný agent dorazí do centra zločinecké organizace Spectre.

Že je teaser čistě o Bondovi, svědčí také ignorování většiny nových vedlejších postav (Monica Bellucci se mihne jen v jednom záběru), přičemž ta zásadní (Oberhauser Christopha Waltze) je zatím tajemně skryta ve stínu. Na úvod tedy více než stylové navnazení, které bude v dalších upoutávkách jistě doplněno také o akční scény, z nichž tu předtitulkovou z Mexico City si už můžete prohlédnout na několika fotografiích výše v galerii.

Teaser zhlédněte níže. Snímek dorazí do kin (i do IMAXu) 6. listopadu.

Originální teaser filmu Spectre


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY