Seriálový Prokletý ostrov míří na HBO. S Martinem Scorsesem.

Vydáno: 26.08.2014 06:00 - Martin Bubrín | foto: Paramount Pictures

Kabelová stanice HBO přidává ke svým úspěšným projektům další potenciální hit - začíná totiž vyvíjet seriálovou verzi mysteriózního thrilleru Prokletý ostrov, jehož pilot navíc natočí sám Martin Scorsese.
Martin Scorsese při natáčení filmu Vlk z Wall StreetImpérium - Mafie v Atlantic City sice letos končí, ale Martinu Scorsesemu se v televizi zřejmě líbí natolik, že ji nehodlá opustit. HBO totiž začíná vyvíjet seriál podle jeho mysteriózního thrilleru Prokletý ostrov z roku 2010 - ten zaštítí jak producentsky, tak i režijně, protože natočí pilotní díl. Těžko říci, kdy ho přesně uvidíme, protože má v současnosti plné ruce práce s přípravami dramatu Silence, jež se začne natáčet na začátku příštího roku na Taiwanu.

Seriál ponese název Ashecliffe, což je název psychiatrické léčebny, kam přijedou v padesátých letech Leonardo DiCaprio a Mark Ruffalo vyšetřovat záhadu zmizelé pacientky, a bude v podstatě prequelem původního filmu. Scénář, který napíšou Dennis Lehane a Tom Bernard, má popisovat tajuplnou historii daného ústavu, včetně neotřelých léčebných metod, které lékaři používali pro duševně choré. Zní to jako mix American Horror Story (druhá série se odehrává v blázinci) a Soderberghova Knick: Doktoři bez hranic, takže nezbývá než doufat v další povedený seriál filmové kvality. 

P.S. Vrátí se i Leonardo DiCaprio, ale pouze v roli výkonného producenta.

Originální trailer filmu Prokletý ostrov


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY