Quentin Tarantino o manipulaci

Vydáno: 14.08.2014 15:30 - | foto: facebook tvůrce

Robert Rodriguez loni spustil kabelovou stanici El Rey, na které je kromě kultovních seriálů (Starsky a Hutch, Akta X) k vidění i původní obsah. Vedle seriálové verze Od soumraku do úsvitu je to i Director´s Chair.
Cannes 2014Director´s chair je pořad, do kterého si Robert Rodriguez jakožto moderátor zve své známé kolegy - filmaře a společně se baví o své kariéře, o filmech apod. Jedním z nich byl i Quentin Tarantino, s kterým spolupracoval již několikrát. Obsadil ho do vedlejší role v revenge thrilleru Desperado, zfilmoval jeho scénář k Od soumraku do úsvitu a každý z nich přispěl jednou polovinou do společného projektu Grindhouse.

Oba si sedli a popovídali si o psaní scénářů, o tom, jaké to je, když je režisér zároveň kameramanem, o společných inspiracích (spaghetti westernech, kung-fu filmech) a o velké spoustě dalších věcí. A protože toho nebylo málo, namísto výrazného prokrácení vznikly dvě epizody, přičemž první je nazvaná Volume 1 a druhá Volume 2 (v odkazu na dvoudílný Kill Bill).

Quentin Tarantino ve filmu Nemilosrdný střelec / Sukiyaki Western DjangoVolume 1 bylo k vidění včera od devíti hodin večer, Volume 2 bude k vidění o dva týdny později 27. srpna ve stejný čas. Na klip z prvního dílu, ve kterém Quentin Tarantino mluvil o tom, jak se dokáže vžít do pozice diváka a jak má rád, když je manipulován a když si pohrává s očekáváními, se podívejte níže. Snad některá televizní stanice odkoupí práva a budeme mít možnost zhlédnout povídání Rodrigueze a Tarantina legální cestou.


Klip z Director´s Chair s Quentinem Tarantinem
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY