Daredevil znovu bez režiséra...ale s hercem v hlavní roli

Vydáno: 28.05.2014 17:04 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Daredevil měl být prvním seriálovým počinem studia Marvel, který započne propojené televizní univerzum - třináctidílná série z Netflixu však nečekaně ztrácí režiséra. UPDATE: byl oznámen představitel hlavní role.
Joss Whedon, Drew Goddard při natáčení filmu Chata v horách / The Cabin in the WoodsPřed pár dny jsme vám přinesli stručnou zprávu o tom, že kvůli kreativním neshodám opouští očekávanou komiksovku Ant-Man Edgar Wright. Nyní se k němu přidává i režisér Drew Goddard, jenž měl původně zaštítit (tzn. napsat a natočit) třináctidílnou televizní sérii o slepém ochránci zákona Daredevilovi. Jde o další velký šok, jehož vysvětlení se zřejmě nikdy naplnou nedozvíme - režisér Chaty v horách se v rozhovorech prohlásil za velkého fanouška předlohy, tudíž je jeho odchod ještě více překvapující.

Důvody mohou být jakékoliv - třeba kreativní neshody o výsledné podobě seriálu se studiem Marvel, které se, díky úspěchu, snaží své projekty až příliš homogenizovat (tzn. aby všechny vypadaly stejně) a kontrolovat, možné také je, že režisér prostě neměl čas rozdělit svou práci mezi dva "konkurenční" projekty. Kromě Daredevila totiž připravuje u studia Sony také záporáckou týmovku ze Spider-Manovského světa The Sinister Six.

Náhradní řešení? Goddard zůstane u projektu stále jako konzultant, přičemž hlavním showrunnerem seriálu se stane Steven S. DeKnight, tvůrce odpovědný za seriál Spartakus. Uvidíme, kam se další věci vyvinou...

UPDATE: Jako představitel Daredevila byl potvrzen britský herec Charlie Cox, známý ze seriálu Panství Downton nebo filmů Kupec benátský a Hvězdný prach, který se objeví ve všech třinácti dílech série o slepém právníkovi Mattu Murdockovi, jenž bojuje proti zločinu v newyorské čtvrti Hell's Kitchen.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY