Hřebejkovo Zakázané uvolnění v traileru

Vydáno: 07.05.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Dokladem toho, že ČR spadá mezi tzv. kinematografie malého národa, je existence lokálních žánrů a herců dělajících "humor". Na této bázi "fungují" údajně romantické údajně komedie Poledňákové, Vejdělka... a Hřebejka?
Fotografie z filmu  / Zakázané uvolněníJanu Hřebejkovi zjevně jeden film, který se odehrává během svatby, nestačil. Na rozdíl od Líbánek ale Zakázané uvolnění nemá být psychologickým thrillerem o otázkách viny a společenských předsudcích, nýbrž odlehčenou vztahovou komedií s prvky černého humoru. Hřebejk se v nové dekádě snažil o komerční sázku na jistotu již dvakrát, pokaždé za přispění Michala Viewegha podepsaného pod scénářem, ale dvojice Nestyda a Svatá čtveřice mezi divácké hity nepatřila.

Tentokrát se režisér, jehož jméno bylo zárukou komerční jistoty naposledy u retrokomedie Pupendo, obrátil k divadelní hře P. Kolečka. Přesně tak, nevsadil na zdánlivou jistotu v podobě Vieweghova textu, ani nenechal napsat scénář svým stálejším spolupracovníkem Petrem Jarchovským. A pro jistotu se pojistil sportovní terminologií, která na maloměšťácké publikum funguje, a známé tváře z televize (jako Ondřej Sokol v hlavní mužské roli).

Fotografie z filmu  / Zakázané uvolněníNemělo by ale úplně jít o "vejdělkovinu" či "poledňákovinu", protože ambice jsou poněkud výš, jak naznačuje oficiální trailer, na který se můžete podívat níže. Snahou je natočit vkusnou vztahovou komedii, která ale nejspíš nebude pouhou žánrovkou, protože bude mít zapotřebí některá žánrová pravidla a postupy zviditelňovat zcizujícím komentářem postav v podobě promluv přímo k divákovi. Jak se to povede, uvidíme již za necelý měsíc.

Oficiální trailer k filmu Zakázané uvolnění.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY