Rosemary v upoutávce vylila dítě i s vaničkou

Vydáno: 17.04.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Polanského Rosemary má děťátko je adaptací, která dodnes znepokojuje svou nejednoznačností. Jakou cestou se vydala televizní minisérie, která je adaptací knižní předlohy Iry Levina/remakem snímku, naznačuje trailer.
Fotografie z filmu  / Rosemary's BabyNapsat o Rosemary má děťátko (1968), že je psychologickým dramatem, znamená ho interpretovat. Stejně tak uvést, že je satanským hororem, což je druhý možný náhled na vyznění snímku, který má záměrně otevřený konec. Je hlavní hrdinka paranoidní, a tak jsou teorie o konspiraci a ďábelském původu jejího dítěte výplodem její choré mysli, nebo o všem rozhoduje satanská sekta a ona se teprve dozvídá pravdu? 

Z upoutávky na televizní verzi se zdá, že se její tvůrci přiklonili k žánrově čistší, jednoznačnější variantě satanského hororu. Je ale možné, že trailer pouze klame, aby přitáhl co nejvíc diváků, které osloví sexuální a násilné výjevy. Jméno režisérky čtyřdílné minisérie - Agnieszky Holland - nasvědčuje spíše tomu, že půjde o dalšího ze zástupců tzv. "quality TV" s komplexním vyprávěním a kloubícím postupy příznačné pro klasickou a uměleckou kinematografii. 

Na ukázku se můžete podívat níže. 

Upoutávka na televizní mini-sérii Rosemary´s Baby (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY