Superbowl spot k biblické epice Noe

Vydáno: 30.01.2014 11:34 - | foto: Paramount Pictures

Superbowl je svátkem nejenom sportovních, ale i filmových fanoušků. Během něj jsou k vidění spoty na nejočekávanější hollywoodské blockbustery. Paramount se ale rozhodl zveřejnit spot na biblickou epiku Noe dřív.
Fotografie z natáčení filmu Noe / NoahU Paramountu dělají lidé, kteří to s PR umí velmi dobře, protože mění zvyklosti. Nejprve jako první studio přejdou na kinodistribuci prostřednictvím digitálních formátů, aby se poté vytasili se zprávou, že budou existovat výjimky z pravidla. Jednou z nich má být Nolanova sci-fi Interstellar, blockbuster, který studio plánuje uvést koncem tohoto roku, a tak si vedle návštěvnosti slibuje nejspíš i nějaké ceny.

Úspěšnosti - komerční i kritické - biblické epiky Noe se ale nejspíš obává, a tak zveřejnila spot ještě před jeho premiérou na Superbowlu. Biblické epiky byly v Hollywoodu naposledy divácky vyhledávané v 50. letech minulého století, a tak je kampaň vedena se snahou zasáhnout co nejširší publikum, které chce znovu vidět známý příběh, ale jinak. A samozřejmě nesmí chybět atrakce, což by příslib zániku civilizace měl splňovat. 

Fotografie z filmu Noe / NoahSlogan "Buďte svědky neodvyprávěného příběhu nejepičtější události na světě" je sice prvoplánový, ale odpovídá výše nastíněné strategii. Přitom se ze spotu zdá, že jsme tento příběh slyšeli, četli či viděli nesčetněkrát, ale rozhodně ne v režii Darrena Aronofského, od kterého nelze čekat návrat k poetice padesátkových biblických epik, protože by se Russell Crowe jako Noe měl ušpinit, ačkoliv Zeus bude zastávat funkci Deus ex machina (ehm), aby se atrakce valily jako řeka z přehrady při povodních (ehm).

Spot k filmu Noe.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ti tupci to zřejmě nepřestanou prezentovat jako... (Sýr, 30.01.2014 14:52) Reagovat

    Ti tupci to zřejmě nepřestanou prezentovat jako adaptaci historické události, že? Lžou jenom kvůli tomu, aby do kin dostali americké konzervativní náboženské fanatiky.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY