Rebecca Hall podvádí Alana Rickmana ve slibném traileru

Vydáno: 29.12.2013 20:15 - | foto: Aerofilms

Francouzská upoutávka na dobové melodrama A Promise (resp. Une Promesse) neláká ani tak na svou prestiž (uvedení na Berlinale, ohlasy kritiků), jako spíš na žánr a herecké obsazení. Pročpak to?
Francouzského režiséra Patrice Leconta mají možná někteří kluboví diváci zafixovaného jako tvůrce animovaného snímku pro dospělé Obchod pro sebevrahy, který byl uveden i v české kinodistribuci. Velká část jeho tvorby se ale sestává z dobových (melo)dramat, které různě naplňují a/či podvrací konvence s nimi spojené. Jeho nejnovější počin je adaptací románu Journey into the Past Stefana Zweiga.

Příběh, odehrávající se v Německu před první světovou válkou, staví na milostném trojúhelníku. Na jedné straně je zámožný vlastník továrny Hoffmeister (Alan Rickman), na druhé jeho zaměstnanec Ludwig (Richard Madden) - a na vrcholu továrníkova žena (Rebecca Hall), která hledá nejenom někoho, kdo by se postaral o její dítě, ale i o ni. Jelikož se ale všechny postavy nachází ve společnosti se striktními pravidly, musí si uchovávat určité dekorum.

Na upoutávku, určenou pro francouzský trh (obsahuje francouzské titulky a mezititulky), se můžete podívat níže
. Datum české premiéry nebylo oznámeno, ale nejspíš se ho navzdory zajímavému obsazení nedočkáme vzhledem k negativním ohlasům po uvedení na Berlinale, kde se snímku publikum vysmálo.

Upoutávka na film Une Promesse (A Promise).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY