Na hraně zítřka: robozabiják Tom Cruise v traileru

Vydáno: 11.12.2013 19:01 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Nové sci-fi Na hraně zítřka představuje první trailer, v němž si Tom Cruise a Emily Blunt oblékají robotický exoskeleton na boj proti mimozemšťanům - a výsledek vypadá dost atraktivní na to, aby zaujal.
Tom Cruise se ani na hranici padesátky nebojí náročných žánrových rolí. Po akčních hrdinech ve filmech Jack Reacher nebo Mission: Impossible (oba chystají pokračování) se známý herec našel i v žánru sci-fi. Přesně rok po Nevědomí ho tak budeme moci vidět i v ambiciózní válečné sci-fi Na hraně zítřka, kde se promění v podplukovníka Billa Cage, který bojuje proti invazi hmyzích mimozemšťanů.

Aby z toho nebyla jen jednoduchá vybíjená v kulisách blízké budoucnosti, přináší film i poněkud nestandardní zápletku o časové smyčce. Do ní se hlavní hrdina dostane a každý den se zúčasťnuje té stejné bitvy zas a znovu - díky neustálým opakováním se samozřejmě stává zdatnějším a také začne odhalovat, kde by mohl ležet klíč poražení nepřátel. Nový snímek Douga Limana vychází z předlohy japonské mangy a na první pohled vypadá na takový mix kultovního počinu Na hromnice o den více a Hvězdné pěchoty.

Zda se režisérovi povedených (Agent bez minulosti, Mr and Mrs Smith) a nepovedených žánrovek (Jumper) podaří stvořit i ucházející filmové dílo je zatím otázka. Snímek zatím lákající na vizuálně působivé atrakce z bojiště plné videoherně oděných vojáků v mechanických exoskeletonech (viz Elysium), které v kombinaci se zajímavou zápletkou na ploše traileru zatím fungují na výbornou. Jak to ve skutečnosti dopadne, se dozvíme 5. června příštího roku.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete nové fotky a plakáty.

Originální trailer filmu Na hraně zítřka


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY