Gordon-Levitt jako Pán snů? Adaptace Sandmana opět ožívá

Vydáno: 21.11.2013 08:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Do popředí se znovu dostává adaptace komiksové série Neila Gaimana Sandman. A rovnou i s kandidátem do hlavní role - Pána snů by na velkém plátně mohl ztvárnit Joseph Gordon-Levitt.
SandmanPopulární komiks Sandman z pera Neila Gaimana o filmovou podobu žadoní už léta. Od roku 1996 vlastní práva na adaptaci Warner Bros. Studiu se ale dlouhou dobu nedařilo najít vhodného tvůrce, který by složitý jedenáctidílný komiks přetavil do přijatelné celovečerní podoby. Projekt se do středu pozornosti dostává opět až nyní. Nejnovější zprávy totiž tvrdí, že první verze scénáře je hotová a na svědomí ji má muž, který letos úspěšně rebootoval Supermana - David S. Goyer.

Šeptá se, že studiu by se první verze měla zamlouvat dokonce tolik, že se už poohlíží po hlavní herecké hvězdě filmu. Tou by se měl stát již Warnery osvědčený Joseph Gordon-Levitt, v minulosti například působící v závěru Nolanova Batmana. V příběhu by ztvárnil Sandmana, atypického komiksového hrdinu, jež jako člen takzvané rodiny Věčných představuje ztělesnění snu. Společnost by mu pravděpodobně dělaly i další postavy z původní předlohy, mezi které patří Smrt, Osud nebo například Zoufalství.

Celý projekt je každopádně stále daleko před konečnou zelenou a asi budeme muset čekat ještě další týdny, než se komplikovaná adaptace dočká i detailnějších oznámení z úst studia. S Goyerem a možným Gordon-Levittem na palubě by ale byla škoda, kdyby Sandman opět upadl na další dekády v zapomnění. Sněme, ať se tak nestane.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY