Nymfomanka dorazí do českých kin už o Vánocích

Vydáno: 22.10.2013 10:36 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Očekávaný dvoudílný snímek Larse von Triera konečně dostal datum české premiéry. První část sexuálně explicitní Nymfomanky budou moci čeští diváci zhlédnout již 26. prosince letošního roku.
Dlouho bylo kolem tuzemské premiéry dvoudílné Nymfomanky Larse von Triera ticho - čtyřhodinový snímek, který v rodném Dánsku přijde do kin 26. prosince letošního roku, byl zahalen distribuční záhadou, nakonec však vychází najevo, že se jejího uvedení dočkáme ve stejné rychlosti jako režisérova předchozího snímku Melancholia.

Distribuční společnost Aerofilms totiž dnes vydala tiskovou zprávu, která uvádí, že se prvního dílu erotického opusu dočkáme již na sv. Štěpána 26. prosince (tedy ve stejný den jako v Dánsku), a druhého vzápětí 9. ledna 2014. Takto ojedinělé uvedení se jakkoli vymyká známým hollywoodským strategiím, v nichž jsou vždy dva filmy uvedeny minimálně s půlročním odstupem. Aerofilms také spouští soutěž, v níž můžete hlasovat pro své oblíbené kino, které exkluzivně promítne první díl o jeden den dříve v předpremiéře. Hlasovat můžete na facebookovém profilu filmu. Důvod uvedení snímku v tak brzké době o Vánocích? "Chceme dát divákům příležitost zhlédnout tento snímek o Vánocích, tedy v čase, kdy k sobě mají lidé nejblíže." říká ředitel společnosti Aerofilms Ivo Andrle.

Jan Noháč z Aerofilms také vysvětluje, jak je to skutečně s otevřeností sexuálních scén ve filmu - jak totiž víme, mluvilo se o tom, že by se do kin měla dostat softcore a hardcore verze: "Rád bych uvedl na pravou míru některé dohady, které se šíří na internetu. Finální střih filmu jsme viděli v srpnu v Kodani. Není pravda, že do kin směřuje cenzurovaná verze filmu. Nymfomanka obsahuje množství sexuálně explicitních scén a materiálu, který je pro účely kinodistribuce nezvykle otevřený. Erotika a násilí, které se ve filmu také objevuje, však rozhodně nejsou samoúčelné – jedná se o komplexní dílo, které životní příběh nymfomanky Joe i lidskou sexualitu obecně nahlíží z mnoha stran."

Jestli to je pravda, se budeme moci tedy s konečnou platností přesvědčit už letos o Vánocích. Uděláte si mezi svátečními pohádkami a pojídáním cukroví čas také na erotický opus Larse von Triera? My rozhodně ano.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY