Xavier Dolan zabije svou matku podruhé

Vydáno: 12.10.2013 15:00 - | foto: Mezipatra

Xavieru Dolanovi je sice pouhých čtyřiadvacet, ale už stihnul napsat a režírovat čtyři celovečerní filmy, z nichž první tři byly uvedeny v Cannes a poslední byl k vidění na benátském festivalu. Tento týden začal natáčet pátý.
Fotografie z filmu  / Tom à la fermeThriller Tom à la ferme, o kterém jsme informovali v souvislosti s upoutávkou a prvním klipem, stále objíždí festivaly (nedávno byl uveden v Montrealu, na Mezipatrech se ho bohužel nedočkáme). Nebrání to ale jeho tvůrci, quebeckému zázračnému dítěti Xavieru Dolanovi, realizovat vedle natáčení videoklipů další celovečerní projekt. V něm by se měl objevit Antoine-Olivier Pilon, který si u tvůrce oblíbeného nejenom mezi queer publikem zahrál hlavní roli v kontroverzním videoklipu College Boy skupiny Indochine.

S největší pravděpodobností ztvární problematického syna s temnou minulostí, který je dán do péče matce. Tu by si mohla zahrát buď Anne Dorval, nebo Suzanne Clément, jejichž obsazení bylo již potvrzeno a nejspíš nikoho nepřekvapí. Dorval byla ve třech předchozích Dolanových snímcích (Zabil jsem svou matku, Imaginární lásky, Laurence Anyways), Suzanne Clément ve dvou (Zabil jsem svou matku, Laurence Anyways).

Fotografie z filmu  / Tom à la fermeDolanovi, jenž natáčí semi-autobiografické výpovědi, vztahová dramata jdou, a tak je otázkou, jestli pátý počin s názvem Mommy překoná jeho debutovou festivalovou senzaci Zabil jsem svou matku. Níže se můžete podívat na spolupráci Antoine-Olivier Pilona a Xaviera Dolana v necenzurované verzi videoklipu College Boy, ve kterém se zabývá tématem přijímání šikany okolím. 

Videoklip College Boy od Indochine v režii Xaviera Dolana a s Antoine-Olivier Pilonem v hlavní roli.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY