Top 20 ČR: Fenomén One Direction ovládl česká kina

Vydáno: 10.09.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Návrat vesmírného lovce Riddicka v souboji o zlato selhal a na špičku se tak vyšvihl dokument o kapele One Direction s podtitulem This Is Us. Trojku si před Šmouly udrželo Elysium.

Tak dlouho se o sci-fi Riddick psalo, mluvilo, tolik trailerů a plakátů kolovalo internetem, až se nakonec žádná velká sláva nekonala. Akčňák s Vinem Dieselem v hlavní roli podlehl teenage senzaci One Direction 3D: This Is Us. Hudební 3D snímek o nejpopulárnější chlapecké popové formaci součanosti přitáhl do kin na sedmnáct tisíc fanynek (možná i pár fanoušků) a vydělal si přes dva a půl milionu korun, což mu přineslo jednoznačné prvenství.

Vin Diesel ve filmu Riddick / RiddickJen o pár desítek tisíc méně než Riddick vydělalo Elysium, což pro něj znamenalo posun před animák Šmoulové 2, který minulý týden zabránil snímku Neilla Blomkampa v cestě za zlatem. Tentokrát modří trpaslíci přišli o více než polovinu tržeb a patří jim tak až čtvrtá příčka. Na pětce se udržel poslední milionový snímek, trojka od posledně, a to disneyovka Letadla. O dvě příčky klesla také novinka minulého týdne Millerovi na tripu, kterou ztráta sedmatřiceti procent postrčila pod milion.

Dvoumístný sestup potkal také dvojici českých snímků Líbánky a Revival, jimž patří momentálně sedmá a osmá příčka. Více než dvoutřetinový úbytek na tržbách Percyho Jacksona umožnil biografickému snímku jOBS vzestup o jednu příčku na devítku, zatímco Moře nestvůr se těsně udrželo v první desítce před animákem Já padouch 2, jenž stejně jako Machři 2 odečítal osmapadesát procent. Třináctou příčku si před náporem sestupujících snímků pohlídala allenovka Jasmíniny slzy, zatímco snímky V zajetí démonů i Kick-Ass 2 se musely spokojit až s místy za dramatem s Cate Blanchett. Pod stotisícem skončila krom akčňáku o amatérských hrdinech i Univerzita pro příšerky, která je zároveň s dvanácti týdny na kontě nejstarším snímkem TOP 20 ČR.

Gad Elmaleh, Aïssa Maïga ve filmu Pěna dní / L'écume des joursZ trojice svalnatých snímků propadl Red 2, který se do výběrové dvacítky tentokrát nevešel, zatímco Wolverine a Pot a krev si jen prohodily umístění ve prospěch Hugh Jackmana. Předposlední příčku si urvala předpremiéra španělského animáku Justin: Jak se stát rytířem a na dvacítku se vrátila Pěna dní s Audrey Tautou. Ve čtvrtek vtrhne do kin pořádná nadílka premiér. Krom Justina také česko-slovenské válečné drama Colette nebo italský snímek s Geoffrey Rushem Nejvyšší nabídka. Rumunsko představí drama Pozice dítěte a dočkáme se také teen fantasy Mortal Instruments: Město z kostí. Šestici doplní dokument Lidský rozměr.

TOP 20: VÍKEND OD 5. 9. 2013
  1. One Direction 3D: This Is Us 2,7 mil. (novinka)
  2. Riddick 1,6 mil. (novinka)
  3. Elysium1,5 mil.
  4. Šmoulové 2 1,5 mil.
  5. Letadla1,1 mil.
  6. Millerovi na tripu 972 tis.
  7. Líbánky 657 tis.
  8. Revival 480 tis.
  9. jOBS 243 tis.
  10. Percy Jackson: Moře nestvůr 241 tis.
     

  11. Já padouch 2 230 tis.
  12. Machři 2 207 tis.
  13. Jasmíniny slzy 195 tis.
  14. V zajetí démonů 160 tis.
  15. Kick-Ass 2 79 tis.
  16. Univerzita pro příšerky 74 tis.
  17. Wolverine 57 tis.
  18. Pot a krev 51 tis.
  19. Justin: Jak se stát rytířem 47 tis. (předpremiéra)
  20. Pěna dní 43 tis. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY