Filmový Dead Space zase o kousek blíž

Vydáno: 19.07.2013 19:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

O adaptaci oblíbené herní série Dead Space se mluví už několik let, nyní by se však ledy konečně mohly prolomit. Jak to s hororovým sci-fi vypadá nyní a kdo se projektu ujme?
Obrázek ze hry Dead SpaceZačalo to před třemi lety, kdy bylo ohlášeno, že se filmový Dead Space nachází v rané fázi příprav a dokonce má již režiséra projektu - tím měl být D.J. Caruso, tvůrce snímků jako Disturbia nebo Oko dravce. Jenže v té době nebyl žádný scénář. Nyní se situace obrací. Režisér se projektu již dávno vzdal, ale máme zase hotový scénář, o nějž se postaral Philip Gellat, jenž nedávno napsal povedené sci-fi Europa Report.

Situace okolo adaptace oblíbené videoherní série, která se letos dočkala již třetího dílu, by se tak mohla urychlit. Hlavně kvůli tomu, že si její vývoj pod svá křídla kompletně vzala herní společnost Electronic Arts, jakožto druhý samostatný projekt (tím prvním je nedávno dotočené Need for Speed).

Zatím se tak můžeme dohadovat, jak se tvůrci s adaptací videohry vypořádají. Dead Space je totiž ve své herní podobě takovým křížencem Horizontu události a Vetřelce, tak bude složité najít něco nového a neotřelého, co by jen neopakovalo své předobrazy. V plánu byl v roce 2010 také prequel, takže se možná dočkáme delšího příběhu, jak se hlavní protagonista Isaac dostane na loď plnou Necromorphů. Bude to sice ještě dlouhá cesta, než snímek uvidíme v kinech, ale i tak je dobře, že se věci konečně trochu více rozhýbaly. Ve změti právě chystaných videoherních adaptací už bylo načase...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY