Z nového traileru Pacific Rim mrazí v zádech

Vydáno: 25.06.2013 10:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Měli jsme tady ukázky velkolepých soubojů obřích monster a robotů, ale takhle emotivní upoutávka nás zatím míjela. Že by další záruka toho, že Del Torovo sci-fi nebude jen bezduchá vybíjená? Přesvědčte se sami.
"Today we are cancelling the apocalypse!" Přiznám se, že takové "zimomriavky" jsem u traileru neměl už dlouho - kdo by řekl, že to bude právě Pacific Rim, film, v němž jde vše stranou, protože se tam řežou obří monstra a obří roboti. Zdání ale může klamat.

Warner Bros. těsně před premiérou vypouští do světa další trailer, ale ten více než na epičnost atrakcí a eye-candy momentů sází na pomalou gradaci a emocionální podkres, který brilantně rámuje hrdinský proslov Idrise Elby. Asi desáté opakování stejné věty se však neznechutí - tentokrát je mírně patetická promluva dokreslována tklivými melodiemi a větším soustředěním na lidské hrdiny uzavřené v obřích strojích.

A ono to opravdu funguje na sto procent. Spolu se střídáním několika známých výjevů z bitev se nám tady dost možná narýsovala nejlepší (a rozhodně nejnetradičnější) upoutávka na letní sci-fi velkofilm, která by mohla být lehkou zárukou toho, že opravdu nepůjde jen o bezduchou přehlídku triků a akce, ale o Del Torův s láskou natočený opus, kde zúročí všechny své předchozí filmové zkušenosti. S přihlednutím k rozhovorům bych tomu i věřil.

Emotivní trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete více než dvacet nových robotických fotek.

Trailer "At the Edge" filmu Pacific Rim - Útok na Zemi


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY