Zrežíruje Joe Wright pikantních Padesát odstínů šedi?

Vydáno: 11.05.2013 09:30 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Že se Hollywood chystá zfilmovat kontroverzní román E. L. Jamesové, je víceméně věc jasná. Kdo by se pod něj měl ale podepsat, je otázka do pranice. Zhostí se zfilmování pikantních knižních scén režisér Pýchy a předsudku?
Zatímco čtenáři vedli plamenné diskuze nad obsahem (a zejména přínosem) počinu anglické spisovatelky E. L. Jamesové, studio Universal a jeho dceřiná společnost Focus Features už začaly spřádat plány, jak autorčin debut přetavit na plátno. O režii Padesáti odstínů šedi se měl intenzivně zajímat Gus Van Sant, který prý údajně natočil i peprné testovací scény s horkým kandidátem na hlavního představitele Alexem Pettyferem, nicméně studia nepřesvědčil. Ta mají teď prý docela jiného favorita.
Po Van Santovi přebírá pomyslnou štafetu další uznávaný režisér. Tedy alespoň v rovině spekulací. Podle nich by měl odvážné scény zahrnující i BDSM praktiky zrežírovat Brit Joe Wright, který stojí za takovými klasikami, jako je Pokání, Pýcha a předsudek a nebo loňská Anna Karenina.
Padesát odstínů šedi by patrně značně vybočovalo z režisérovy filmografie, jelikož diskutovaný snímek určitě nebude typem filmu, pro který by vyhandloval třeba takovou účast své oblíbenkyně Keiry Knightley. Nicméně právě pod hlavičkou Focus Features vznikla jak zmiňovaná klasická trojice, tak třeba i Hanna, tudíž Wrightova kandidatura nemusí být rovnou falešná stopa.
Padesát odstínů šedi je příběhem dvaadvacetileté studentky Anastasie, která naváže erotický vztah s mladým podnikatelem Christianem Greyem. Román, který si vysloužil třeba i nelichotivé přízvisko „porno pro matky“, se stal bestsellerem nejen ve světě, ale i v Čechách. Scénář vycházející z autorčiny prvotiny sepsal Kelly Marcel.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY