Podívejte se na trailer Malickova filmu To the Wonder

Vydáno: 20.12.2012 10:00 - Martin Bubrín | foto: Studio Canal

Další obrazově nádherný snímek Terrence Malicka To the Wonder se už představil na několika světových festivalech, teprve nyní se však představuje v prvním traileru. V hlavních rolích milostného trojúhelníku se představí Ben Affleck, Rachel McAdams a Olga Kurylenko.
Tohle bude snad ještě větší útok na divácká očekávání než Strom života. Metafyzický opus o vzniku života (laicky řečeno) nyní střídá romantický příběh, který bude čelit nástrahám milostného trojúhelníku. Více zápletky Terrence Malick vlastně ani nepotřebuje - k jeho působivému vizuálnímu vyprávění obrazem to bohatě stačí.
Režisér spolu s kameramanem Emmanuelem Lubezkim opět tvoří hypnotické a těžko uchopitelné dílo, které překypuje krásnými obrazy nabitými emocemi, a rezignuje tak na jakékoliv narativní souvislosti.
Už i podle prvních ohlasů ze světových festivalů vyplývá, že se ve filmu skoro vůbec nebude mluvit (snad jen doprovodným voice-overem, jenž je přítomný i zde) a postavy se budou jen dlouze procházet krajinou a čechrat svými prsty stébla trávy. S jiným režisérem by se tento popis mohl zdát jako nesnesitelný art, pod dohledem Malicka ale můžeme vidět další vizuální mistrovství s bohatou obrazovou paletou.
Jak také lépe uchopit snímek o osamělosti a intimitě než takovýmto způsobem? Už nyní je však jasné, že To the Wonder opět rozdělí diváky na dva nesmiřitelné tábory - na ty, co se nechají pohltit obrazem a lyrickým vyprávěním, a na ty, kteří budou spílat nad absencí děje a pomalým tempem filmu. Za sebe však mohu říci, že se už předem řadím do první skupiny - a to nejen kvůli tomu, že film nenápadně připomíná režisérův "majstrštyk" Nebeské dny.
Trailer můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu To the Wonder


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY