Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Seriál: Podzim 2012 - první dojmy (1/2)

Seriál: Podzim 2012 - první dojmy (1/2)

Vydáno: 31.10.2012 20:11 v sekci Články | Televize - Natálie Bergerová | foto: CBS BROADCASTING INC.

Podzimní seriálová sezóna se již rozběhla a my vám v našem dvojčlánku prozradíme, jaký dojem v nás zatím zanechaly vybrané novinky a jakou šanci na přežití jim dáváme. Začínáme tou dramatičtější čtveřicí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu 666 Park Avenue 666 Park Avenue = 10% Hitchcock + 30% Ďáblův advokát + 30% American Horror Story + 30% Gossip Girl
„Kdybyste mohli mít jen jedno přání, co by to bylo?“
O čem to je: Upper East Side, srdce Manhattanu. Místo, kde si bohatství a moc podávají ruce. Ale pozor, aby Vám na pečlivě upravených rukou neulpěla krev. Je tu totiž strašidelný dům s drakem ve znaku, budova Drake, se zlověstnou atmosférou a historií, v níž se nájemníkům dějí podivné náhody, příhody a nehody. Právě sem nastupuje na místo správců budovy mladý pár odněkud ze Středozápadu, ambiciózní právník Henry a senzitivní architektka Jane, která udělá svými nevšedními znalostmi u pohovoru dojem na vlastníka budovy Drake, Gavina. Gavin je, jak divák už v pilotu zjistí, kombinací ďábla a všehoschopného manipulátora, jenž by určitě udělal kariéru jako špičkový lobbista, kdyby neměl ještě temnější zájmy a psychopatičtejší povahu, než vyžaduje vysoká politika. Jeho drahou polovičkou je neméně podivná manželka Olivia (okouzlující Vanessa Williams), která jako učebnicová ďáblice nosí Pradu. Mladí hrdinové začnou být krůček za krůčkem lapáni do osidel tajemného domu a jeho majitelů. Nechybí děsivé vraždy, sbírka strašidelných panenek, malá holčička ve sklepě či Pandořina skřínka.
Jaké to je: Lepší průměr. Drama, které nemá ono tvrdé, heavymetalové hororové jádro, spíš působí jako seriálové Stopy hrůzy, s nablýskanou fasádou manhattanské elity. Nechybí sice občasný odkaz na klasiky žánru (Tippi Hedren a Ptáci), ale zatím seriál jako celek působítrochu nedotaženě, jakoby nevěděl, čím přesně chce být. Zápletky jsou navíc pro fanoušky mystery žánru tak předvídatelné, že je dokážou předpovídat třicet teřin dopředu. Skvělé herecké výkony ale táhnou seriál nahoru.
Komu by se to mohlo líbit?
1. Fanouškům Terryho Quinna, kterému už nikdo neodpáře roli podivínského vizionáře Lockea ze seriálu LOST. V roli Gavina je naprosto bezchybný. Stačí jeden pohled do jeho lesklých očí a váš žebříček hodnot se začne otáčet vzhůru nohama. Stačí jeden jeho úsměv a začnete koukat pod postel, jestli tam nečíhá bubák. Dostane se Vám na kobylku, ani nevíte jak. Stačí mít tajné přání, touhu nebo nesplněný sen a stanete se jeho snadnou kořistí.
2. Příznivcům polonahých blondýnek: mužskou část publika by mohly potěšit poměrně otevřené sexuální hrátky a defilující spoře oděné krásky jako Rachael Taylor, které se náhodou procházejí před oknem.
3. Studentům architektury, kteří se mohou popást na vnitřních i vnějších půvabech newyorských architektonických pokladů. Seriálový dům je ve skutečnosti budova Ansonia na Upper West Side. Tenhle secesní skvost není ostatně na stříbrném plátně žádným nováčkem: Woody Allen tu natočil jeden svůj majstrštyk- Hanna a její sestry.
Hláška: Gavin: Všichni máme své způsoby, jak se vyrovnat s hroznou ztrátou…
Hodnocení po třech epizodách: 7/10
Šance na přežití: Tři šestky komerčně neudělají díru do seriálového světa, ratingy jsou však zatím těsně pod pásmem záchrany a je otázkou, zda je ABC ještě v průběhu sezony nezruší.

Plakát filmu Arrow Arrow = 30% Smallville + 20% Robinson Crusoe + 20% Batman +20% Robin Hood + 10% Zorro
Je to zelené a točí se to. Není to žába v mixéru, ale nový seriál Arrow, pokus o trefu do terče generace z produkce CW
O čem to je: Harry Potter není jediný chlapec, který přežil. Oliver Queen, milionářský playboy a comicsový hrdina ze stáje DC, má za sebou pohnutou robinsonádu. Pět let poté, co se našel vrak jeho lodi, je nalezen rybářskou bárkou na opuštěném ostrově uprostřed Pacifiku. Jeho milovaný otec je mrtvý a zdá se, že před smrtí Oliverovi svěřil temná a nebezpečná tajemství domovského města. Oliver se vrací ke své rodině a zdánlivě je vše v pořádku: náručí mu otevírá milující matka, mladší sestra i nejlepší kamarád Tommy. Jenže staré hříchy mají dlouhé stíny a nic není takové, jaké se zdá být. Dokonce ani milující rodina ne. A co hůř, nikdo neví, jak Olivera drasticky proměnil několikaletý pobyt na ostrově. Zatímco na povrchu je to stále stejný partyboy, málokdo tuší, že je to jen vnější maska, která mu umožní vést druhý život, podobně jako Clarku Kentovi nebo Bruci Waynovi. Stane se z něj spravedlivý mstitel, Robin Hood se zlatou kreditkou v kapse, jehož šípy s přesností rakety středního dosahu nikdo neminou cíl. Možná se mu splní i tajné přání: sblížit se znovu s bývalou přítelkyní Laurel Lance, osudovou dívkou (Katie Cassidy), kterou zradil a navíc nepřímo způsobil smrt její mladší sestry.
Jaké to je: Arrow míří své zelené šípy na publikum, které strávilo osm let svého života s mladým Clarkem Kentem ve Smallville. Takže něco mezi comicsem a telenovelou, obohacené o zručně natočené akční inferno a temné flashbacky z opuštěného ostrova. Je ale poznat, že do pilotní epizody a rozjezdu seriálu nasypala televizní stanice pytle dolarů. Výsledkem je poměrně přesvědčivý vizuál milionářského sídla i prohnilého města, zajímavé lokace a solidní herecké výkony. Jednatřicetiletý kanadský herec Stephen Arnell je v hlavní roli nejen nabušený a osvalený, ale na rozdíl od celé řady hezounků stáje CW občas použije i obličejové svaly a herecké mimikry. Což se hodí, protože třeba při scéně, kdy mluví k náhrobku mrtvého otce, nepadá publikum smíchy do kolen. Navíc z rozjezdu to vypadá, že se nám rýsuje rodinné drama shakespearovských rozměrů.
Komu by se to mohlo líbit?
1. Osamělým teenagerům, kteří sní o tom, jak zachrání svět. Nebo alespoň město.
2. Fanouškům Smallville, kterým se stýská po pravidelné dávce superhrdinských emocí.
3. Milionářským synkům, kterým otec zemřel za podivných okolností.
Hláška: Abych přežil, musel jsem sám sebe změnit ve zbraň. Nevracím se jako ten chlapec, který ztroskotal, ale jako muž, který do prohnilého města přinese spravedlnost. Jmenuji se Oliver Queen.
Hodnocení po dvou dílech: 6/10
Šance na přežití: Trefa do terče za deset bodů. Natěšené teenagerské publikum se na Arrowa doslova vrhlo a zdá se, že CW má další Smallville v portfoliu. Tohle je hrdina, kterého už dlouhou potřebovali. Možná nezachrání své město, ale zcela jistě zachrání ratingy.

Plakát filmu Last Resort Last Resort = 30% Skála+ 20 % Pán Much+ 20 % West Wing+ 20 % Lost+ 10% Battleship
Spojené státy nukleární aneb ponorka na ponorce
O čem to je: Patriotismus je mizerná ctnost, říká jedna z hlavních postav kultovního filmu Skála. Posádka jaderné ponorky USS Colorado by s tím dost možná souhlasila, kdyby jí nevelel charismatický kapitán Marcus Chaplin. Ten jednoho dne dostal podivný rozkaz odpálit atomové hlavice skrze náhradní komunikační kanál. Když se místo okamžitého splnění rozkazu, jak se na poslušného vojáka sluší a patří, zeptal velení ve Washingtonu, co to má ksakru znamenat, odpovědí mu byl okamžitý americký útok na americkou ponorku. Kapitán začíná tušit, že je cosi shnilého v království mariňáckém. Z respektované posádky se náhle stanou zběhové a zrádci, kteří najdou útočiště na fiktivním ostrově Santa Marina kdesi v Tichomoří, kde vládne místní kápo a na němž stojí i jakási posádka NATO. Vyhlásí zde nezávislý stát a pokouší se vyjednávat s vládou a armádou o návrat domů. Se ctí a plnou parádou. Paralelně se odvíjí i příběh na domácí frontě: poznáme věrnou manželku, ustaraného otce i atraktivní lobbistku, která má na palubě ponorky vzácný tajný náklad.
Jaké to je: Chytré, napínavé, tajemné a ambiciózní. Není divu, vždyť pilot natočil zkušenou rukou režisér Martin Campbell, který stojí třeba za bondovkami Casino Royale nebo Zlaté oko. Perfektní vojenská typologie, chytré psychologické črty, sílící napětí na ostrově i mezi členy posádky a zajímavé postavy, mezi nimiž se začínají rozvíjet nevšední vztahy.
Komu by se to mohlo líbit:
1. Fanouškům, kteří vědí, že pojmy chytrý a akční se vzájemně nevylučují.
2. Armádním nadšencům. Ctitelům (nejen) žlutých ponorek zvláště.
3. Patriotům, kteří mají vlajku na domě, ústavu v srdci a fotku Bruce Willise na ploše.
Hláška: Kapitán Marcus Chaplin: Udělal jsem někdy něco, co by nebylo v nejlepším zájmu téhle ponorky, téhle posádky a našeho národa?
Hodnocení po třech dílech: 8/10
Šance na přežití: Navzdory skvělým kritickým ohlasům se tahle ponorka komerčně spíše potápí. Bude to zázrak, pokud televizní stanice odklepne celou sezonu. Proto se dívejte, dokud máte na co.

Plakát filmu Elementary Elementary = Sherlock Holmes, verze 2012, made in Manhattan
Pane, vy jste žena aneb dedukce se slečnou Watsonovou
O čem to je: Ano, zní to jako svatokrádež, za kterou by měl někdo zamířit do scenáristického očistce. Po postmoderním Sherlockovi z produkce BBC v titulní roli s nedostižným Benedictem Cumberbatchem následuje americký remake. A jakoby toho nebylo dost, Sherlock Holmes má jako svého věrného psa fenu. Tedy pardon, ženu. Vysloužilého britského vojáka tak nahradila americká Asiatka- Joan Watsonovou totiž hraje Charlieho andílek Lucy Liu. V novém světě funguje jako Holmesova ošetřovatelka, Holmes se totiž právě vrátil z protidrogové léčebny. Zapomeňte i na starou dobrou Baker Street, Johny Lee Miller coby Holmes totiž přesídlil za oceán a louská policejní oříšky v New Yorku. Jinými slovy, v říši autora předlohy Arthura Conana Doylea řádí američtí barbaři. Nebohý literát se dost pravděpodobně někde snaží prokopnout náhrobní kámen, pokud na věčnosti mají satelitní příjem.
Jaké to je: Zcela průměrné, což je nicméně pro genialitu britského detektiva smrtelná urážka. Sem tam se mihne vtipná hláška, občas zajímavá popkulturní reference nebo zábavný verbální ping-pong, ale vaše šedé buňky mohou zůstat v klidu. Bohužel to působí jen jako šmírácká kopírka než jako originální a netradiční uchopení kultovní literární postavy. Škoda, jak už bylo řečeno, samotný nápad zasadit Sherlocka do éry Googlu a Iphonů zní jako slibná premisa. Je ale možné, že se seriál po počátečním oťukávání ještě rozjede.
Komu by se to mohlo líbit?
1. Mimozemšťanovi, který nikdy v životě neslyšel o Sherlocku Holmesovi.
2. Američanům, které otravuje všudypřítomný britský přízvuk a deštivý Londýn.
Hláška: Sherlock k slečně Watsonové: „Pro příště: když náhodou řeknu, že s Vámi souhlasí, znamená to, že Vás neposlouchám.“
Hodnocení po třech epizodách: 5/10
Šance na přežití: Elementary odstartoval nad poměry slušně, zatím to vypadá, že Sherlockovi a slečně Watsonové bude přiklepnuta minimálně jedna sezona. Podle ohlasů je možné, že divákům se sice samotný seriál moc nelíbí, ale krátí si při něm čekání na filmového Sherlocka s Downeyem jr. a televizního Sherlocka z dílny BBC.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 21. týden
Kinopremiéry: Furiosa bojuje s havětí a dodržuje noční klid Jasným hitem skromných čtyř premiér je v tomto týdnu zařazení akčního sci-fi Furiosa: Sága Šíleného Maxe, které patří k nejočekávanějším filmům roku. A cestu k úspěchu má umetenou, protože relevantní konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 22.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 20. týden
Top 20 ČR: Garfield přichází Nový animák Garfield ve filmu vzal česká kina útokem a semlel veškerou konkurenci, ať už domácí, nebo zahraniční a dokázal, jak populární je v našich končinách. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 20. víkend
Box office: Imaginární přátelé jsou první Rodinná fantasy Imaginární přátelé otevřela na prvním místě, i když to zdaleka nebyl nijak závratný debut. Na vrchol žebříčku Box office to nicméně stačilo. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Cizinci: Kapitola 1 4/10
Recenze: Horor Cizinci: Kapitola 1 nenabízí nic nového, přesto láká na pokračování Americký horor Cizinci: Kapitola 1 je prvním dílem plánované trilogie, jíž posloužil jako předloha snímek Oni z roku 2008 o partnerské dvojici, kterou terorizuje trojice maskovaných zabijáků. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 17. 5. 2024 - 23. 5. 2024
TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen Tento týden v televizní nabídce sice jednoznačný tahák chybí, prostor ovšem dostaly filmy, které nejsou tak úplně nápadné a slavné a leckdy navíc skrývají silné poselství. Příkladem budiž třeba originální drama Boj o oheň.... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ruby Rose bude Batwoman v novém seriálu (08.08.2018 18:07 v Novinky | Zprávy)
- Gareth Evans a padouch Deathstroke (26.10.2017 14:15 v Novinky | Zprávy)
- Greg Berlanti natočí nový Malý obchod hrůz (10.12.2016 13:33 v Novinky | Zprávy)
- Ben Affleck odhaluje název svého Batmana (04.10.2016 18:00 v Novinky | Zprávy)
- Wonder Woman: Kdo ji napíše? (12.07.2016 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Legends of Tomorrow - akční jízda časem (24.01.2016 10:40 v Články | Televize)
- Preview: dnes začíná jubilejní 20. ročník Festivalu Fantazie (01.07.2015 13:00 v Radar | Preview)
- TV recenze: Arrow - další komiks úspěšně ožil v seriálové podobě (20.01.2015 18:30 v Články | Televize)
- Flash vs. Arrow: Trailer na komiksovou bitvu v televizi (26.11.2014 18:00 v Novinky | Trailery)
- Podzimní seriálový průvodce: 10 novinek, které si nalaďte (21.09.2014 17:00 v Články | Televize)
- Arrow a Flash dostanou v televizi parťáka. Supergirl. (20.09.2014 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Flash v plnohodnotném pětiminutovém traileru (16.05.2014 07:00 v Novinky | Trailery)
- Flash v prvním traileru. Pokud ho chcete vidět, nemrkejte. (15.05.2014 13:00 v Novinky | Trailery)
- Constantine míří do televize: podívejte se na prvni trailer (12.05.2014 12:57 v Novinky | Trailery)
- Na skok do Gothamu: Batmana čeká televizní spin-off (25.09.2013 18:30 v Novinky | Zprávy)
- Lucy Liu se připojí k Sherlocku Holmesovi (29.02.2012 22:32 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu