Justice League se pustí do bitvy s Avengers

Vydáno: 20.10.2012 16:36 - Martin Bubrín | foto: DC Comics

Spekulovaná týmovka stáje DC Comics se už několik let připravuje na plátna a nyní to vypadá, že má k realizaci zase o krok blíže. Kdy bychom mohli uvidět Batmana a Supermana v jednom filmu?
Samozřejmě vám muselo dojít, že se nechystá megacrossover, ve kterém si dá po hubě Superman s Hulkem - na takový blockbuster někdy jistě dojde, ale zatím je jeho budoucnost ještě daleko ve hvězdách. Mnohem více se teď studio Warner Bros. soustředí na konkurenční protlačení týmovky Justice League stáje DC Comics do kin. A rovnou do symbolického střetu s marvelovskými Avengers, kteří si v roce 2015 odbudou svůj druhý díl. Spolu by se pak měli porvat o výdělky v kinech.
Není divu, že studio nyní směřuje veškeré přípravy na tento projekt - vidina miliardového zisku jako v případě Whedonova filmu je rozhodně lákající. Nyní se však zdá, že týmu složenému ze Supermana, Batmana, Green Lanterna, Wonder Woman, Aquamana a Flashe začíná přát trochu štěstí.
Warneři totiž nedávno vyhráli dlouhý soudní spor o kompletní práva na Supermana, zahrnující i televizní seriály, filmy nebo komiksy, které mohou používat známé prvky (loga, hudba) a motivy z jeho mytologie. To doposud bylo tabu, protože pro každý separátní velkofilm muselo studio získat práva zvlášť - obětí se tak stal například seriál Smallville, který sice byl o Supermanovi, ale na odhalení loga nebo ikonické pláštěnky jste mohli rovnou zapomenout.
Na scénáři v současné době velmi usilovně pracuje Will Beall, jehož čerstvá novinka Gangster Squad co nevidět dorazí do kin, a studio mezitím hledá odvážlivce, který by se ujal tak produkčně náročného projektu. Jako nejskloňovanější se na internetu vyrojila jména Bena Afflecka nebo sourozenců Wachowských, ale to se zatím zdá jako pouhá kachna natěšených fanoušků.
Studio Warner Bros. na to tedy jde úplně opačnou metodou, než jakou zvolil Marvel. Nejprve divákům nabídne velkolepou týmovku a v případě úspěchu začne se sólovými projekty, které by mohly znovu nastartovat Batmana nebo Green Lanterna a začít budovat nové série s Wonder Woman nebo Flashem. Mám ale pocit, že takový film, navíc s představováním jednotlivých charakterů, by musel trvat minimálně pět hodin.
Uvidíme, jakých dalších informací se ještě dočkáme. Do té doby můžeme minimálně vyhlížet, kdy Zack Snyder vypustí trailer k očekávanému Muži z oceli. Ten bude mít premiéru v červnu příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY