Podívejte se na trailer remaku Rudého úsvitu

Vydáno: 11.08.2012 19:25 - Martin Bubrín | foto: Lionsgate

Severní Korea útočí na USA a parta výrostků se rozhodne chránit svou zemi. Aktualizace béčkové klasiky Rudý úsvit na sebe nenechala dlouho čekat, nyní samozřejmě v mnohem efektnějším kabátku.
Konečně film, který není o mimozemské invazi? Ne tak docela. V remaku partyzánského béčka Rudý úsvit z roku 1984 nebudou na USA tentokrát útočit ani návštěvníci z vesmíru, ani Sovětský svaz, nýbrž Severní Korea. Což samozřejmě zmobilizuje bandu teenagerů, kteří jen tak nenechají, aby jim někdo špinil jejich vlast a americkou vlajku.
Při pohledu na trailer se můžeme jen dohadovat, jaké důvody vedly studio k natočení remaku už tak zastaralého titulu, který pamatují jen ti nejzarytější nostalgici z videopůjčoven. Aktualizovaná verze, jež do amerických kin přiletí hezky přesně na letošní Den díkuvzdání, na první pohled nic nového nepřidává. Stále je zde naivní heroismus, klasičtí američtí hrdinové z lidu a příslib válečného filmu pro teenagery, který bude zjednodušovat politické okolnosti a přidávat na efektnosti.
Co si nalhávat, cílovému publiku to nejspíš nebude vadit - Patricka Swayzeho a Charlieho Sheena nyní vystřídaly nové modly mládeže - Josh Hutcherson a Chris Hemsworth, kteří budou pobíhat po troskách velkoměsta a dožadovat se spravedlnosti pomocí kulometů a automatických pistolí. Otázka ale je, zda to někoho dnes bude ještě zajímat. Na úspěch podobný Hunger Games to teda rozhodně nevidíme.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu Red Dawn


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY