Další zemětřesení bude mít na svědomí J. J. Abrams

Vydáno: 31.07.2012 16:32 - Simona Knotková | foto: Universal Pictures

Protože filmových zemětřesení není nikdy dost, po San Andreas 3D se do jednoho takového pouští i Universal. Produkce se přitom zhostí režisér J. J. Abrams a scénáře oscarový Dustin Lance Black.
Letos to není poprvé, co se ve spojitosti s režisérem a producentem J. J. Abramsem mluví o zemětřesení. Snímek Earthquake, za jehož scénářem stál autor podepsaný například pod klasikou žánru, hororem Přichází satan!, měl produkovat už v roce 2008. Projekt v Universalu vyšuměl do ztracena, ale letos opět vstává z mrtvých a dokonce se dočká nového scénáře.
Abrams nově do týmu povolal Dustina Lance Blacka. Tento filmový tvůrce si za drama Milk v roce 2009 odnesl Oscara za nejlepší scénář. Výjimečně to tedy jednou vůbec nemusí dopadnout katastroficky.
Není to ani poprvé, co se studio pouští do filmu se stejným názvem; už v roce 1974 jeden takový na plátna kin přivedlo. Remake prvotního snímku ale rozhodně čekat nemáme.
Co se týče dalších Abramsových aktivit, ty jsou opět především producentské. Po boku režiséra Edgara Wrighta se tak třeba pouští do sci-fi Collider. Na jeho další režisérský počin si počkáme ještě do května příštího roku, kdy do kin vejde pokračování obnoveného Star Treku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY