Django Unchained odhaluje první trailer

Vydáno: 07.06.2012 11:05 - Martin Bubrín | foto: djangounchained.org

Quentin Tarantino je zpátky a s ním další cinefilní potěšení. První upoutávka na western Django Unchained nabízí opět známou látku v typickém osobitém režisérově podání a nám nezbývá nic jiného než čekat další pecku.
Spaghetti western v podání Tarantina? To nemůže dopadnout špatně. Také že ne - první trailer se před několika hodinami objevil na internetu a opět usvědčil v tom, že půjde o stylovou, brutální, zábavnou a odkazy protkanou poctu žánru se vším všudy, z níž láska k filmu jen pryští. Troufám si říct, že western ještě nikdy nepůsobil už z upoutávek tak přitažlivě.
Jistě, máme tady Opravdovou kuráž, Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, 3:10 Vlak do Yumy nebo Proposition, ale to byly spíše kousky, které dokázaly uhranout až v přítmí kinosálu. Django Unchained na rozdíl od nich už z prvních materiálů nešetří náboji, hláškami, zábavnými hereckými výkony a stylovým hudebním doprovodem, kde se vystřídá atmosféričtější Johnny Cash s Jamesem Brownem.
Nešetří se ani na lokacích - Divoký západ zkrátka vypadá tak, jak ho známe ze starých dobrých "hawksovek" a "fordovek", včetně přesných rekvizit, kostýmů a výpravy. Tarantino navíc herce opět vyburcovává k precizním hereckým výkonům, které hraničí až se zábavným přehráváním typu Aldo Rainea v Hanebných panchartech (tímto zdravíme zlého plantážníka Leonarda DiCapria, který si svou roli dokonale užívá).
Navíc to vypadá, že od posledního filmu, kde bylo režisérovi vytýkáno moc natažených dialogů, Django dává příslib mnohé akce včetně přestřelek, výbuchů a honiček. Snad se Tarantino vypořádá s odkazem Divokého západu stejně jako s druhou světovou válkou. Jak říká Calvin Candie: "You had my curiosity, now you have my attention."
Trailer můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu Django Unchained


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY