Plán premiér: 23. týden

Vydáno: 06.06.2012 07:00 - Kateřina Horáková | foto: Millennium Entertainment

Sci-fi o nacistech ve vesmíru Iron Sky, slovenský Tanec mezi střepinami, Mélièsova Cesta na měsíc, dokument o Karlu Reiszovi a mnoho dalších novinek, to je plán premiér na 23. týden roku 2012.
V roce 1945 skončila 2. světová válka. Zbývající nacisti se uchýlili do vesmíru, konkrétně na Měsíc. Teď, v roce 2018, se vracejí na Zemi, aby ji mohli ovládnout – alespoň tak to vidí režisér Timo Vuorensola ve svém novém snímku Iron Sky, který bude mít premiéru 12. července. Drama o tom, jak se žije homosexuálům v Srbsku Parade uvidíme 6. srpna.
6. září by měli zaznamenat hlavně zarytí filmoví milovníci. Do našich kin bude uveden dokument The Story Of Film: An Odyssey a také klasika Georgese Mélièse Cesta na měsíc. Tanec mezi střepinami Marka Ťapáka slibuje silný vizuální a hudební zážitek – uvidíme 13. září. O týden později (20. září) nás čeká komedie SuperClásico.
Říjen slibuje hned dva životní příběhy – českého režiséra, který působil v Anglii, Karla Reisze (4. října) a Mazla (11. října), stárnoucího kulturisty, který hledá pravou lásku. No habrá paz para los malvados je thriller, který sleduje teroristické útoky v Madridu z roku 2004. My je budeme sledovat 18. října. Neonacistická Bojovnice Marisa, která bude svou nenávist vůči cizincům ventilovat na plátně od 25. října, bude určitě kontroverzní, to samé očekáváme i od Honu s Madsem Mikkelsenem.
Listopad pro nás má i jeden český snímek – Sexuální výchovu v Čechách (18. listopadu). 29. listopadu pak zjistíme, co by se stalo, kdybychom žili společně. Před Vánocemi si užijeme skvělou Noomi Rapace v hororu Babycall (6. prosince) a francouzskou Zemi zapomnění (13. prosince).
Nový Woody Allen se drží vzorce "jeden rok – jeden romantický film s hvězdným obsazením, zasazený do evropské metropole" a tentokrát nás zavede do Říma, dokonce už 19. července. Řecké horské kláštery navštívíme skrze film Meteora už 2. srpna. Into The White a Ministr ještě minulý týden neměly určené datum premiéry - věděli jsme jen, že to bude někdy tento rok. Nakonec to padlo na 15. listopadu pro Into The White a na 29. listopadu pro Ministra.
Oproti tomu sci-fi s Keirou Knightley Seeking A Friend For The End Of The World je prozatím odloženo na neurčito. Nevěrníci s hvězdou oscarového The Artist Jeanem Dujardinem, kteří ve Francii sklidili vlnu negativních reakcí na provokativní plakáty, se k nám dostanou až 9. srpna. Na 23. srpna se přesouvají Červená světla s Robertem De Nirem v hlavní roli. I na Je to jen vítr si musíme počkat – u nás bohužel až od 13. září.
Některé snímky jsou nakonec zrušeny úplně – například slovenští Immortalitas, o kterých jsme v plánu premiér psali dříve s poměrně velkou nadějí. Stejný osud má i švédské drama Stockholm Östra.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY