Kinopremiéry: 21. týden

Vydáno: 24.05.2012 13:00 - Daniel Patras | foto: Open Road Films

Máme před sebou poněkud klidnější premiérový víkend. Stojaté vody narušuje pouze pokus o comeback Mela Gibsona Moje letní prázdniny nebo akční scifi Útěk z MS-1. Větší kvalitu lze pak nalézt v dokumentu Urbanized.
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.
Moje letní prázdniny (Get the Gringo) (Bontonfilm)
Mel Gibson se vrací v nepřiznaném pokračování Odplaty. Tentokrát v roli bezejmenného sarkastického hrdiny, kterému přistane do rukou pěkný balík peněz, a tak se rozhodne pro netradiční dovolenou v Mexiku. Překonat hranice není vůbec těžké, takže se za chvíli dostane do skvělého letoviska El Pueblito. Luxusní hotel to sice není, za to si tu užije spoustu špíny, mříží, policistů, zábavy s mexickými gangstery a potká tady i pozoruhodného chlapce s ještě zajímavější matkou. O všechny peníze sice náš hrdina přišel, ale všichni je po něm chtějí zpátky. Zvládne Mel tuhle zapeklitou situaci, ze které vede cesta jen skrze mnoho kulek a přesně mířených ran?
Hodnocení: 5/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Moje letní prázdniny

Útěk z MS-1 (Lockout) (BIOSCOP)
Svět budoucnosti se zdá být lepším místem. Ti nejtěžší zločinci již nikoho neohrozí. Jsou drženi na místě, odkud nikdo neuteče. Kdesi hluboko ve vesmíru, mimo planetu Zemi. Prezidentova dcera Emilie Warnock (Maggie Grace) se rozhodne toto místo navštívit v rámci své humanitární mise. Stane se však něco, čeho se každý obával. Emilie se stane cenným rukojmím vězňů. Její jediná naděje je bývalý tajný vládní agent Snow (Guy Pearce). Ten si rozhodně nikdy nebral servítky, teď je však v zajímavé pozici; čelí obvinění ze spiknutí a od prezidenta dostává jedinečnou nabídku - dostane svobodu, pokud Emilii zachrání.
Hodnocení: 4/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Útěk z MS-1

Angele a Tony (Angèle et Tony) (Atlantis)
Angele je pohledná mladá žena, která přijíždí do vesnice v Normandii, aby zde začala nový život. Seznámí se s rybářem Tonym, který ji u sebe i ubytuje a zaměstná jako prodavačku těch ryb, které Tony chytí. Přestože si oba prakticky vůbec nerozumí, začne mezi nimi postupně vznikat specifické pouto, které může mít potenciál vzniku něčeho daleko vážnějšího.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Originální trailer filmu Angele a Tony

Urbanized (Urbanized) (Aerofilms)
Pro milovníky architektury přichází do kin třetí díl trilogie dokumentů Garyho Hustwita. Po filmech Helvetica a Objectified se Urbanized zaměřuje na urbanistický design. Na dvanáctce měst celé naší planety divák uvidí nejrůznější příklady a možnosti nového pojetí městské architektury a designu - od infrastruktur, které radikálně mění charakter města, až po projekty s dočasnou platností. Své k tomu řeknou i klíčové osobnosti architektury. Snímek také otevírá řadu otázek sociálních i filosofických.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Urbanized

Na kterou filmovou premiéru se nejvíce těšíte do kina ve 21. týdnu roku 2012? Hlasujte v naší anketě na facebooku!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY