Bratři Scottovi nám představí Japonsko v jednom dni

Vydáno: 02.03.2012 14:25 - Amaya Tomanová | foto: Scott Free Productions

Od YouTube dokumentu Život v jednom dni neuběhl ještě ani rok a produkční společnost Scott Free Productions už připravuje další projekt, jehož režiséry může opět být každý z nás.
Ridley a Tony Scottovi se možná nechali unést úspěchem, jaký sklidil sluníčkový sestřih uživatelských homevideí Život v jednom dni, režírovaný Kevinem McDonaldem. Pod hlavičkou jejich produkční společnosti Scott Free Production by měl ve spolupráci s japonskou televizní společností Fuji TV vzniknout dokument mapující čtyřiadvacet hodin v zemi vycházejícího slunce.
Ti, kteří se budou chtít stát hvězdami Japan in a Day, můžou na příslušné webové adrese nahrávat záznamy čtyřiadvaceti hodin svého života, a to od půlnoci jedenáctého března. Datum nebylo náhodnou volbou - ten den uplyne přesně rok od japonského zemětřesení. Společnost Fuji TV má pro aktéry z nejvíce zasažených oblastí připravené dvě stovky kamer, veškerý výtěžek půjde na podporu obětí katastrofy.
Zatímco jména producentů jsou stoprocentně jistá, jméno režiséra je zatím ve hvězdách - režisér Života v jednom dni Kevin McDonald svou účast zatím nepotvrdil, ani nevyvrátil. Japan in a Day má nemalý potenciál na úspěch: vedle klasických ingrediencí, kterými si získal své příznivce jeho předchůdce (klipovitost, různorodost, hra na city i na voyerskou diváckou strunu), obsahuje i silné, vděčné téma přírodní katastrofy.
Nezbývá než doufat, že tento styl filmů nepotká podobný osud jako například žánr "found footage", kdy v poslední době čím dál více vzrůstající kvantitou trpí kvalita snímků.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY