Hugh Grant posiluje Cloud Atlas

Vydáno: 19.09.2011 16:33 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Přidává se k vysoce ambiciózní adaptaci románu
Hugh Grant ve filmu <b>Hudbu složil, slova napsal</b>
Warner Bros. Entertainment
Někteří z vás možná již četli román britského spisovatele , který u nás vyšel v roce 2006 pod názvem Atlas mraků. Jedná se o několikasetstránkovou knihu, která mapuje životní příběhy šesti lidí, a to rovnou napříč několika staletími a z několika různých, od sebe vzdálených míst na zeměkouli.
A aby toho nebylo málo, román je rozmanitý i v použitých žánrech; najdeme v něm jak prvky cestopisu, thrilleru, tak třeba i sci-fi. Jednoduše řečeno, je to zkrátka literární dílo, které by se jen horko těžko dalo přenést na plátna kin. Jenže jak již víte, sourozencům Wachowským, Andymu a Larrymu, ve spolupráci s Tomem Tykwerem se žádná výzva nezdá dost velká a přesně tuto literární látku se zfilmovat pokouší.
A k plejádě herců, která je rozsáhlá stejně jako celý příběh, se nově přidává i Hugh Grant. Čerstvě jednapadesátiletý herec, kterého jsme měli naposledy šanci vidět v romantické komedii Morganovi, se na placu objeví vedle jmen jako Halle Berry, Tom Hanks, Ben Whishaw, Hugo Weaving nebo také například Jim Sturgess.
Natáčet se mělo začít ve skotském Glasgowu jíž ke konci minulého týdne, v kinech se filmu dočkáme někdy v druhé polovině příštího roku. Už teď je však jasné, že to bude jedna z největších filmových událostí příštího roku...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY