Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 49. týden

Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé

Vydáno: 06.12.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Premiérově je tento týden v kinech dost skromný, protože nenabídne žádnou zásadní novinku. Solidním hitem by nicméně mohlo být pokračování pohádky Perinbaba, na které se čekalo bezmála čtyřicet let a jeho tvůrce se ho již nedožil.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dcera divočiny (The Marsh King’s Daughter) (CinemArt)

Český plakát filmu Dcera divočiny / The Marsh King's Daughter
© CinemArt
Thrillerové drama vypadá dle synopse sice zajímavě a atraktivně, zároveň ale tuctově, což by ovšem úplně nemuselo vadit. Diváckých lákadel nicméně moc není. Režii obstaral kdysi nadějný Neil Burger, který ale v posledních letech spadl do ryzího průměru a hlavní roli svěřil Daisy Ridley, vedle níž je jedinou známou tváří ještě Ben Mendelsohn. Ohlasy nejsou nikterak nadšené a spíše potvrzují jen to, že tvůrce nemá moc co nabídnout a natočil zcela zaměnitelnou a nevýraznou žánrovku. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Helena (Daisy Ridley) vyrůstala se svou matkou a otcem hluboko uprostřed bažin a lesů, daleko od civilizace. Od útlého dětství ji otec učil, jak přežít v drsné divočině, jak vystopovat zvěř a lovit ji. Helena ale netušila, že otec ji a matku držel v divočině násilím a zjistila to až poté, co se jim podařilo uprchnout a otec byl zadržen. O dvacet let později žije se svým manželem a dcerou naprosto běžný život, změnila si jméno a vzpomínek na dětství už moc nemá. To se ale změní v momentě, kdy se dozví, že její otec uprchl z vězení. V tu chvíli je jí naprosto jasné, že ji nenechá být a přijde si pro ni. To ale ohrozí i její současnou rodinu.

Zajímavost: Původně měl film natáčet Morten Tyldum s Alicií Vikander v hlavní roli.

Oficiální český trailer filmu Dcera divočiny / The Marsh King’s Daughter

Otec a syn (Tirailleurs) (Pilot Film)

Český plakát filmu Otec a syn / Tirailleurs
© CSFD
Francouzské drama už podle synopse bude cílit především na emoce, protože by mělo jít o snad silný příběh otce, který se snaží uchránit syna před válečným peklem. Ohlasy a komentáře bohužel tuto skutečnost úplně nepotvrzují a hovoří o lehkém nadprůměru, který nevyužil svůj potenciál. Režie a scénáře se chopil Mathieu Vadepied, který je původní profesí kameraman, tuzemského diváka pak nepochybně naláká i Omar Sy v hlavní roli. Uvidíme, zda podobná záležitost bude mít ve zdejších kinech nějaký ohlas.

Synopse: V roce 1917 narukuje Bakary Diallo (Omar Sy) do francouzské armády, aby se připojil k sedmnáctiletému synovi Thiernovi (Alassane Diong), kterého armáda odvlekla násilím. Oba jsou posláni na frontu, aby společně čelili válce. Jenže zatímco Thierno je povzbuzen nadšením svého velícího důstojníka, osamostatní se a stává se mužem, Bakary dělá vše pro to, aby ho živého a zdravého přivedl domů.

Zajímavost: Sy byl příběhem dlouhá léta uchvácen a chtěl snímek pouze produkovat, nakonec se nechal přemluvit a zahrál si hlavní roli.

Český trailer filmu Otec a syn / Tirailleurs

Šťastné a krvavé (There’s Something in the Barn) (Bioscop)

Český plakát filmu Šťastné a krvavé / There's Something in the Barn
© CSFD
Vánoce se blíží, což znamená, že v kinech nesmí chybět nějaký ten sváteční film. V tomto týdnu obohatí programy norsko-finský komediální horor, který dle synopse skýtá poměrně velký potenciál, jenže dostupné komentáře hovoří o tom, že po nadějném začátku tvůrce vyměkne a místo příjemně krvavé podívané servíruje neškodnou rodinnou zábavu, která není ničím zajímavá. Režie se ujal Magnus Martens a v obsazení se neobjeví žádná zásadně povědomá tvář. I proto se divák musí řídit jen žánrem a svým vztahem k severským filmům.

Synopse: Bill (Martin Starr), jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem americké rodinky. Když Bill po otci zdědí starobylou usedlost v Norsku, okamžitě se před Vánoci s rodinou stěhuje do nového obydlí, z něhož chce udělat výdělečný podnik. Jeho představy jsou ryze romantické, jenže netuší, že každá správná skandinávská usedlost má stodolu, v níž žije prastarý elf, který má rád svůj klid. I z toho důvodu existují přísná pravidla, jejichž dodržování zaručí, že stodolní skřet bude šťastný a nebude škodit. Jedním z nich je i to, že se netolerují žádné návštěvy a společenské akce. Jelikož ale Bill o tomhle nemá ani ponětí, rozhodne se ve stodole uspořádat velký vánoční večírek. Mírumilovný elf se v reakci na to zařekne, že se nevítaných vetřelců nemilosrdně zbaví.

Český trailer filmu Štastné a krvavé / There’s Something in the Barn

NCT Nation: To the World in Cinemas (NCT Nation: To the World in Cinemas) (Aerofilms)

Český plakát filmu NCT Nation: To the World in Cinemas / NCT Nation: To the World in Cinemas
© Cinema City
Těžko říct, jak je na tom v Česku hudební fenomén jihokorejského k-popu s popularitou, každopádně jeho fanoušci si určitě nenechají ujít dokument z koncertu, na němž se představilo několik klíčových představitelů tohoto subžánru. Akce se uskutečnila v jihokorejském Inčchonu a byla nasnímána osmnácti kamerami. Režii obstaral v tomto směru a žánru zkušený Oh Yoon-Dong, který divákům nabídne i exkluzivní pohled do zákulisí. Zájemci by neměli váhat, protože promítání by se primárně mělo omezit pouze na šestého a desátého prosince.

Synopse: Koncertní film ukáže společné vystoupení současných jednotek k-popových průkopníků - superskupiny - NCT U, NCT 127, NCT Dream a WayV. Všechny kapely se sešly v jihokorejském Inčchonu na stadionu Munhak, kde nechaly vzniknout unikátnímu záznamu.

Český trailer filmu NCT Nation: To the World in Cinemas / NCT Nation: To the World in Cinemas

Perinbaba a dva světy (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Perinbaba a dva světy
© Cinemax
Deset měsíců po smrti režiséra a scenáristy Juraje Jakubiska přichází do kin jeho poslední film, jímž je pokračování pohádky z poloviny osmdesátých let. To tedy znamená, že na sequel si diváci museli počkat celých osmatřicet let! Co od něj čekat je otázkou, protože ohlasy ani komentáře zatím neexistují, jasné je jen to, že hlavním hrdinou je syn dvou postav z původního filmu. Pro tuzemského diváka bude obsazení poměrně neznámé, z archivních záběrů se nicméně objeví Giulietta Masina jakožto titulní Perinbaba. Možný divácký hit.

Synopse: Lukáš (Lukáš Frlajs) se rozhodne vydat na zkušenou do světa, kde chce najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku putování mu správnou cestu tu a tam ukáže hodná Perinbaba (Giulietta Masina), zatímco smrtka Zubatá mu škodí a klade do cesty nástrahy. Lukáš brzy najde chytrého psa Ucha a společně se snaží najít bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moří až na samém konci světa.

Originální trailer filmu Perinbaba a dva světy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 19. týden
Kinopremiéry: Stovky bobrů se na jednu noc ocitly v království Planeta opic Pětice aktuálních premiér je ve znamení (nejen) digitálních zvířat. Do kin se totiž dostávají první díl navazující trilogie ze světa Planety opic a konečně také opěvovaná a vychvalovaná němá groteska Stovky bobrů.... čtěte zde
Vydáno: 08.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 18. týden
Top 20 ČR: Kaskadér se ujímá vedení Akční romantická komedie Kaskadér s hvězdným obsazením vzdávající hold nebezpečnému kaskadérskému povolání se vyšvihla na první místo nejen za mořem, ale i u nás. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2024 08:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Wonka ovládl kina (19.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Pohádka Perinbaba a dva světy je jurodivý mišmaš jakubiskových nápadů a poetiky (12.12.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Češi dostali Přání (12.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Dcera divočiny (13.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Juraj Jakubisko (25.02.2023 05:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu