Kinopremiéry: Červené dveře nosí smůlu

Vydáno: 05.07.2023 07:30 - Vratislav Šálek | foto: IMDb

Jelikož se většina diváckých a distribučních zraků upírá do Karlových Varů, běžná kina uvádí jen tři skromné novinky. Tou nejlákavější z nich je určitě pátý díl hororové série Insidious s podtitulem Červené dveře.
Insidious: Červené dveře (Insidious: The Red Door) (Falcon)

Český plakát filmu Insidious: Červené dveře / Insidious: The Red Door
© Kino Polná
Další z mnoha úspěšných a kvalitativně těch lepších hororových ság se dočkala pátého dílu. Ten je nejzajímavější tím, že jako režisér s ním debutuje představitel hlavní role Patrick Wilson, proto se asi nedají čekat žádné zásadní experimenty, ale spíš klasická žánrovka, která snad sérii neudělá ostudu. Zatím jde ale opravdu o věštění z křišťálové koule, protože ohlasy ani komentáře nejsou dostupné. Doplňme ještě, že krom hlavní hvězdy se v obsazení objeví ještě Ty Simpkins nebo Rose Byrne. Skromná premiéra týdne.

Synopse: Josh Lambert (Patrick Wilson) a jeho syn Dalton (Ty Simpkins), který studuje vysokou školu, chtějí skoncovat s démony, kteří i po deseti letech od poslední akce pronásledují jejich rodinu. K tomu se ale musí vydat dál než kdy dříve a čelit temné minulosti a zároveň ještě děsivějším hrůzám ukrytým za červenými dveřmi.

Oficiální český trailer filmu Insidious: Červené dveře / Insidious: The Red Door

Hrdina nikoho (Viens je t’emméne) (Film Europe)

Český plakát filmu Hrdina nikoho / Viens je t'emmène
© CSFD
Francouzská komedie podle synopse vypadá relativně zajímavě, ačkoli nijak nápaditě, což ale u žánru povětšinou nevadí, protože jde o provedení. A tam je to zatím jedna velká neznámá, neboť režisérem a spoluscenáristou je Alain Guiraudie, kterého zná jen pár festivalových fajnšmekrů a ani v obsazení se neobjeví žádná prvoplánově slavná tvář. Hodnocení a nějaké komentáře se také dosud hledají těžko a nedá se čekat, že se to po uvedení v kinech a nejspíš i na VOD zásadně změní. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Médéric (Jean-Charles Clichet) je sympatický nenápadný muž kolem třicítky, který je bezhlavě zamilovaný do starší vdané prostitutky Isadore (Noémie Lvovsky). Jejich vztah ale náhle ukončí teroristický útok ve městě Clermont-Ferrand, po němž vládne chaos, v jehož průběhu se objeví mladý bezdomovec Selim (Ilies Kadri). Tomu Médéric nabídne přístřeší a peníze, velmi brzy ovšem nabude podezření, že mladík arabského původu by do útoku mohl být zapletený a informuje policii. Do toho všeho se zjeví Isadořin manžel (Renaud Rutten), jehož chorobná žárlivost rozjede živý a místy hodně bouřlivý kolotoč postav.

Český trailer filmu Hrdina nikoho / Viens je t’emméne 

To ty nosíš smůlu, lásko (CinemArt)

Plakát filmu  / To ty nosíš smůlu, lásko
© CSFD
Už podle synopse se dá odhadnout, že slovenská romantická komedie bude plná klišé a pravděpodobně pojede na tzv. první signální. Režijně s ní debutuje herec Samuel Spišák, který do hlavních rolí obsadil Michaelu Mikulášovou-Čobejovou a Ivana Fraňka, z povědomých tváří pak dostali důvěru ještě Jakub ŠtáfekLeona Skleničková a Marko Igonda. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, přílišná očekávání ale nejsou úplně namístě. Uvidíme, jak moc komerčně úspěšný snímek bude.

Synopse: Padesátnice Monika (Michaela Mikulášová-Čobejová) má pocit, že už v životě dosáhla všech společenských cílů - pracovně se jí daří a dítě už má odrostlé. Jelikož s manželem toho má společného čím dál méně, často se v myšlenkách vrací do mládí, kdy se nebála vybočit ze zajetých kolejí a uměla ocenit krásu okamžiku. Možná i proto se rozhodne přihlásit na kurz lezení, který pořádá Igor (Ivan Franěk). Ten je ale jejím absolutním protikladem, neboť mu chybí sebereflexe a smysl pro zodpovědnost, což vede ke spoustě jeho problémů.

Oficiální trailer filmu To ty nosíš smůlu, lásko


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY