V dubnu na streamovacích službách: Udělejte si zásoby popcornu!

Vydáno: 07.04.2021 07:30 - Lukáš Frank | foto: IGN Africa

Streamovací služby minimalizovaly premiéry artových filmů a zaměřily se na popcornové snímky, které by mohly odstartovat letní blockbusterovou sezónu. Ta sice začínala obvykle v kinosálech, ale ty jsou stále zahaleny tmou.
Betonový kovboj (Netflix)

Fotografie z filmu Betonový kovboj / Concrete Cowboy
© REFRESHER
Pro začínajícího režiséra Rickyho Stauba je Betonový kovboj jeho debutem. Tohle nezávislé rodinné drama s nádechem atmosféry festivalových a artových filmů bude k mání na Netflixu už od začátku dubna. Film získal uznání kritiků už v minulém roce na jednom z festivalů, a to hlavně za herecké výkony, které obstaral Idris Elba a hvězda oblíbeného seriálu Stranger Things Caleb McLaughlin. Příběh sleduje otce a syna, kteří spolu po delší době tráví čas na severu Philadelphie v komunitě místních černošských kovbojů.

Premiéra: 2. dubna 2021

Český trailer filmu Betonový kovboj
V zajetí (Netflix)

Sarah Paulson ve filmu V zajetí / Run
© Facebook tvůrce
Snímek, který se natáčel už v roce 2018, v tomto měsíci přichází i na streamovací službu Netflix. Mysterióznímu thrilleru vévodí herecký výkon Sarah Paulson a Kiery Allen. Mladá dívka Chloe (Kiera Allen) je na vozíku a odříznutá od světa vyrůstá jen se svou matkou (Sarah Paulson). Jejich vztah je zvláštní až děsivý, a to hlavně díky nekonečné snaze matky chránit svou dceru. Když se Chloe v sedmnácti chystá na vysokou, začíná objevovat další a další tajemství, díky kterým je ještě více svazována matčinými omezeními.

Premiéra: 2. dubna 2021

Český trailer filmu V zajetí
Thunder Force (Netflix)

Fotografie z filmu  / Thunder Force
© Rolling Stone
Sázkou na jistotu bude zcela jistě akční sci-fi komedie Thunder Force, ve které spojí síly populární herečky Melissa McCarthy a Octavia Spencer. Vědkyně Emily vytvoří se svou dávnou kamarádkou Lydií superhrdinský tým a společně budou bojovat proti padouchům. Nezní to moc originálně, ale v době zavřených škol a trávení volného času mezi čtyřmi stěnami jsou rodinné filmy vyhledávány stále častěji, proto se Netflix o počet kliknutí právě na Thunder Force nemusí určitě bát. Uvidíme, jestli si režisér Ben Falcone poradí s tímto materiálem lépe než v případě jeho předchozích snímků.

Premiéra: 9. dubna 2021

Originální trailer filmu Thunder Force
Them (Prime Video)

Fotografie z filmu  / Them
© IndieWire
9. dubna vstupuje na streamovací službu Prime Video antologická série vyprávějící o rasistickém teroru v Americe. První příběh, který bude provázet celou úvodní řadu, sleduje černošskou rodinu v 50. letech, která se přestěhuje do bílé čtvrti v Los Angeles. Tam na ně nečeká klidný život, ale boj s rasistickými sousedy, který nebude zrovna jednoduchý.

Premiéra: 9. dubna 2021

Originální trailer seriálu Them
Viktoriánky (HBO Go)

Fotografie z filmu Viktoriánky / The Nevers
© Deadline
Novým seriálem přispěje i HBO Go, který se vydá do doby vlády královny Viktorie a příběh okoření prvky sci-fi. Londýnem se potloukají tzv. „Dotčení“ – osoby, většinou ženy, které oplývají nadpřirozenými schopnostmi. Mezi ně patří i rázná a tajemná vdova Amalia (Laura Donnelly) a geniální vynálezkyně Penance (Ann Skelly), které vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. Uvidíme, jak si s originálním námětem poradí režisér Joss Whedon, který spolupracoval třeba na takových filmech jako jsou Avengers.

Premiéra: 11. dubna 2021

Český trailer seriálu Viktoriánky
Neztrapňuj mě, tati!  (Netflix)

Jamie Foxx ve filmu Neztrapňuj mě, tati!  / Dad Stop Embarrassing Me
© HeyUGuys
Hodně obsazovaný a úspěšný Jamie Foxx (naposledy povedená pixarovka Duše) dokázal ve svých snímcích, že je dobrý hercem, a tak se zřejmě rozhodl oprostit na čas od vážných rolí a zkusit si jednu komediální a vrátit se tak trochu ke kořenům. Klasický sitcom Neztrapňuj mě, tati! bude sledovat vtipné situace starého mládence a úspěšného podnikatele, který se musí postarat o svou náctiletou dceru. Osm epizod první řady režíroval Ken Whittingham, který má v tomto žánru bohaté zkušenosti.

Premiéra: 14. dubna 2021

Český trailer sitcomu Neztrapňuj mě, tati!
Láska a příšery (Netflix)

Fotografie z filmu Láska a příšery / Monster Problems
© IMDb
Post-apokalyptická budoucnost. Obří monstra ovládla zemi. Lidé se schovávají v podzemí. Je tu ale jeden hrdina. Joel (Dylan O'Brien) nasadí svůj život, aby našel svou lásku ze střední (Jessica Henwick). Na své nebezpečné a dobrodružné cestě se k němu přidá neohrožený psí kamarád a další přeživší, kteří mu pomohou bojovat proti příšerám, které se ukrývají za každým rohem. Máte pořádnou zásobu popcornu? Na tuhle akční sci-fi jízdu ji budete určitě potřebovat!

Premiéra: 14. dubna 2021

Český trailer filmu Láska a příšery
Mare z Easttownu (HBO Go)

Kate Winslet ve filmu Mare z Easttownu / Mare of Easttown
© IndieWire
Režisér Craig Zobel, který se v minulém roce blýsknul povedeným filmem Lov, připravil pro HBO sedmidílnou minisérii Mare z Easttownu, ve které se představuje Kate Winslet v roli detektivky, která vyšetřuje vraždu v jednom městečku v Pensylvánii. Mezitím se ale její vlastní život rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. Hvězdnou Winslet doplní neméně slavný Guy Pearce.

Premiéra: 18. dubna 2021

Originální trailer minisérie Mare z Easttownu
Utajený pasažér (Netflix)

Fotografie z filmu Utajený pasažér / Stowaway
© Collider
Představte si, že se se svými spolupracovníky vydáte na výlet na Mars. Pár minut po startu se ale na palubě objeví někdo další. Někdo nečekaný a nechtěný. Někdo, kdo způsobí nehodu, která naruší celou misi a ohrozí váš život. Pokud si to nechcete ani představit, stačí 22. dubna kliknout na Netflix a pustit si očekávanou sci-fi Utajený pasažér, která kromě hvězdného obsazení v čele s Annou Kendrick a Toni Collette slibuje perfektní podívanou jak po vizuální, tak příběhové stránce.

Premiéra: 22. dubna 2021

Český trailer filmu Utajený pasažér
Without Remorse (Apple TV+)

Michael B. Jordan ve filmu  / Without Remorse
© Amazon.com
Michael B. Jordan se v režii Stefana Sollimy (Sicario 2: Soldado) představí ve své další akční roli. Bývalý člen Navy SEALs a současný operativec CIA se vydává na cestu pomsty poté, co byla jeho přítelkyně zavražděna šéfem baltimorského drogového kartelu.

Premiéra: 30. dubna 2021

Originální trailer filmu Without Remorse


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY