Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Rebelující smečka utíká pro balík prachů, aby bylo na chlast

Vydáno: 07.10.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: GeekTyrant

V kinech pochopitelně nejde aktuálně hledat nějaký zásadní hit, vyrazit se tak znovu dá na snímky menší a trochu artovější. V tomto týdnu patří k tomu nejzajímavějšímu další thriller s Liamem Neesonem a dánské drama Chlast.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pro balík prachů (Honest Thief) (Mirius FD)

Český plakát filmu Pro balík prachů / Honest Thief
© Kino Litomyšl
Ačkoli se Liam Neeson nechal před pár lety slyšet, že s rolemi akčních hrdinů končí, zatím to na to nevypadá. Jeho nejnovější snímek totiž podle synopse i traileru znovu působí jako další žánrový kousek, v němž bude hrát stárnoucího akčního hrdinu. Je nicméně možné, že půjde o psychologičtější film a akce tolik nebude, to je ale zatím nejasné, neboť ohlasů je naprosté minimum. Režijně a scenáristicky se pod film podepsal málo známý Mark Williams, který láká především na představitele hlavní role. V těch dalších se pak objeví třeba Kate WalshJai CourtneyJeffrey Donovan nebo Robert Patrick. Premiéra týdne.

Synopse: Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce, ho přimějí napravit staré hříchy. Chce tedy přestat žít jako zločinec a nestavět už svůj život na lžích. Rozhodne se tedy přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil schůzku, přítomní agenti (Robert PatrickJeffrey Donovan) to považuí za pouhý žert. Pošlou místo sebe své podřízené (Jai CourtneyAnthony Ramos), kteří jsou v šoku z toho, že Tom je opravdu bankovní lupič. V jeho ukradených penězích rázem spatří vstupenku do lepšího života a spustí tak nebezpečnou hru kočky s myší.

Český trailer filmu Pro balík prachů / Honest Thief
Chlast (Druk) (Film Europe)

Český plakát filmu Chlast / Druk
© Červený koberec
Dánské drama vypadá podle synopse hodně atraktivně a lákavě. Že by mohlo jít o výtečnou podívanou, navíc prozrazuje i jméno tvůrce, jímž je ostřílený, oceňovaný a i v tuzemsku známý režisér a spoluscenárista Thomas Vinterberg, který do hlavní role obsadil svého oblíbence Madse Mikkelsena. A právě oni dva jsou největším diváckým lákadlem, k nimž se pak přidávají i zahraniční hodnocení, která jsou vesměs nadšená a hovoří o další skvělé záležitosti, která je emocionálně působivá a nabízí i nějaký ten přesah. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Martina (Mads Mikkelsen) a jeho tři přátele, unavené středoškolské profesory, zaujme teorie, že by se každý měl narodit s určitou dávkou hladiny alkoholu v krvi. To totiž otevírá naši mysl k poznání světa okolo nás, zlepšuje kreativitu a zmírňuje problémy. Proto se okamžitě pustí do experimentu, při němž si celý den udržují hladinu alkoholu v krvi. Prvotní výsledky jsou povzbudivé a tento malý projekt se stane opravdovým akademickým výzkumem. Výsledky se zlepšují i nadále a skupina získává novou chuť do života. Jenže je stále jasnější, že některé odvážné činy mají své následky.

Český trailer filmu Chlast / Druk
Léto patří rebelům (CinemArt)

Plakát filmu  / Léto patří rebelům
© CelebrityTime
Slovensko-německé dobrodružné drama synopsí připomíná oblíbené dětské filmy, které byly populární hlavně v době normalizace. Těžko říct, zda je to záměr, každopádně jde o celovečerní debut režisérky a spoluscenáristky Martiny Sakové, která nejspíš bude spoléhat právě na tematiku a celkovou atmosféru prázdnin, léta a nekonečných dětských dobrodružství. Na nic moc jiného lákat nejde, protože hlavní roli si zahrál začínající Eliáš Vyskočil, kterého ze známějších tváří doplňují jen Pavel NovýSzidi Tóbias a Jana Oľhová. Dostupných ohlasů zatím není mnoho, nicméně nejsou moc spokojené a film hodnotí spíše lehce podprůměrně. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Jedenáctiletý Jonáš (Eliáš Vyskočil) se těší na další letní prázdniny u svého milovaného dědečka. Jenže po smrti otce se jeho rodina odcizila a jeho matka rozhodla o tom, že letošní léto budou trávit u moře. To se ale Jonášovi vůbec nezamlouvá, takže si sbalí saky paky a naplánuje zpočátku skvěle utajený útěk za dědečkem. Po setkání s ním ale pochopí, že i on se smrtí svého syna změnil a neprožívá nejlepší období. Jonáše to ale neodradí, neztrácí naději a rozhodne se dát věci do pořádku.

Oficiální trailer filmu Léto patří rebelům
Smečka (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Smečka
© ijournal.cz
Tuzemské sportovní drama diváky zavede do atraktivního prostředí dětského hokeje a slibuje i určitý náhled do zákulisí fungování určitých poměrů, které v něm panují. Co od něj ale ve skutečnosti čekat, je záhadou, neboť jde o celovečerní režijní a částečně i scenáristický debut ostříleného dokumentaristy Tomáše Polenského. Ten do hlavní role obsadil mladého Tomáše Daleckého, ze slavnějších tváří se pak objeví třeba Jiří VyorálekVlastina Svátková nebo Patrik Děrgel. Hodnocení a komentářů je zatím dost málo, takže nemá smysl se jimi moc řídit. Uvidíme tedy, jaký nakonec výsledek bude.

Synopse: Davidovi (Tomáš Dalecký) je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují úplně ve všem a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu nikdy nedělá dobrotu a spoluhráči ho mezi sebe nevezmou. Navíc ho opustí jeho dívka. Roztáčí se spirála šikany, odvety a vzájemných bojů.

Zajímavost: Většinu postav mladých hokejistů skutečně ztvárňují hokejisté ze Zlína.

Originální trailer filmu Smečka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Twisters (12.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Liama Neesona čeká Jízda smrti (24.07.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: Transformers: Probuzení monster (28.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Finální trailer: Indiana Jones a nástroj osudu (08.04.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Víly z Inisherinu se ocitají v zajetí dealerovy mysli (25.01.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Liam Neeson je Marlowe (14.01.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Transformers: Probuzení monster (02.12.2022 10:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu