Box Office: propadák Ben-Hur na Sebevražedný oddíl nestačil

Vydáno: 22.08.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Sebevražedný oddíl potřetí za sebou obhajuje první pozici žebříčku Box Office. Naproti tomu poslední letní blockbuster, historický velkofilm Ben-Hur, tvrdě propadá.
Miles Teller, Jonah Hill ve filmu Týpci a zbraně / War DogsSebevražedný oddíl třikrát za sebou obhájil první pozici žebříčku víkendových tržeb a stačilo mu k tomu jen necelých 21 milionů. Za tři týdny utržila tato DC komiksovka 262 mil. Rovněž druhé místo zůstává neměnné a nachází se na něm eRkový animák Buchty a klobásy s 15 mil. Za dva týdny už má 65 milionů. Až na třetím místě je první z novinek, nová netradiční komedie Týpci a zbraně o dvou dealerech zbraní, která za víkend utržila 14,3 mil. 

Druhá z novinek, nový animák od studia Laika Kubo a kouzelný meč, inspirovaný japonskou kulturou, s hlasy Matthewa McConaugheyeho nebo Charlize Theron skončila čtvrtá s 12,6 miliony. Na pětce pak skončil poslední letní blockbuster Ben-Hur, který bohužel nemilosrdně propadl s tržbami jen za 11,3 milionu. To je zdaleka to nejhorší, co mohlo nákladný snímek s rozpočtem sto milionů a zřejmě několika desítkami milionů vynaloženými na marketing a propagaci potkat. Na Ben-Hura nezabralo ani blockbusterů lačné mladé publikum, ani komunita věřících, která okázale hollywoodské spektákly ignoruje. A na rozdíl od jiných letošních propadáků (Warcraft: První střetAlenka v říši divů: Za zrcadlem) ho zřejmě nezachrání ani tržby ze zámoří. 

Toby Kebbell ve filmu  / Ben-HurNa šestku spadnul z minula třetí Můj kamarád drak, který ma za dva týdny jen 42 milionů. Sedmé Matky na tahu jsou na tom mnohem lépe, protože za čtyři týdny už doma utržily 85 milionů. Rovněž osmý Jason Bourne si nevede špatně. Za čtyři týdny od premiéry si může připsat sumu 140 mil. Už sedmý týden se v nejlepší desítce drží Tajný život mazlíčků, tentokrát na devítce a desítku uzavírá novinka z minula, Božská Florence.

Na konec léta přijdou do kin tři novinky. Boxerský biopic Hands of Stone, horor Smrt ve tmě a akční Mechanik zabiják: Vzkříšení.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 19. SRPNA 2016

 1. Sebevražedný oddíl 20,7 mil.
 2. Buchty a klobásy 15,3 mil.
 3. Týpci a zbraně 14,3 mil. (novinka)
 4. Kubo a kouzelný meč 12,6 mil. (novinka)
 5. Ben-Hur 11,3 mil. (novinka)
 6. Můj kamarád drak 11,3 mil.
 7. Matky na tahu 8 mil.
 8. Jason Bourne 7,9 mil.
 9. Tajný život mazlíčků 5,7 mil.
10. Božská Florence 4,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY