Chystá se minisérie Colt podle plánů Sergia Leoneho

Vydáno: 27.05.2016 14:24 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Potomci legendárního italského filmaře Sergia Leoneho chystají šestidílnou minisérii Colt podle návrhů jejich otce. Ten chtěl tuto myšlenku realizovat v osmdesátých letech. Režie se ujme Steffano Solima.
Sergio Leone, Clint Eastwood při natáčení filmu Pro hrst dolarů / Per un pugno di dollariSpolečnost The Leone Film Group, vedená potomky legendárního italského filmaře Sergia Leoneho, začala rozvíjet anglicky mluvenou minisérii "Colt", kterou před svou smrtí zamýšlel Leone zrealizovat. Myšlenkou bylo, aby v centru byla zbraň - šestiranný kolt, který nosil Clint Eastwood jako "Muž beze jména" ve slavném spaghetti-westernu Pro hrst dolarů. V roce 1987 se Leone sešel se svými kolegy Sergio Donatim a Fulvio Morsellou, aby rozvinuli plán na televizní sérii, v níž by tato zbraň putovala na divokém západě z rukou do rukou. 

Leone chtěl podle svých slov "ukázat divoký západ takový, jaký skutečně byl". Donati napsal první verzi scénáře, ale pak byl projekt opuštěn. První dvě epizody by měl režírovat Stefano Sollima. Ten bude spolupracovat také na scénáři. Leonova dcera Raffaela řekla, že série bude vypadat jako prequel ke klasickému westernu Jesse James z roku 1939. "Myšlenkou je příběh o bandě dětí, z kterých se stanou psanci. Příběh bude sledovat jejich dospívání a to, jak se z nich stanou banditi."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY