Box Office: Kniha Džunglí si utrhla prvenství

Vydáno: 18.04.2016 06:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nová verze Knihy džunglí Jona Favreaua od studia Disney bezkonkurenčně ovládla víkend s rekordními tržbami 103,5 milionů, čímž se zařadila mezi nejúspěšnější filmy letošního roku.
Neel Sethi ve filmu Kniha džunglí / Kniha dzunglíNová verze klasické Knihy džunglí o opuštěném chlapci Mauglím, kterého se v džungli ujmou divoká zvířata, dominovala víkendovým tržbám. Kniha džunglí, kombinující hru herce Neela Sethiho v roli Mauglího s CGI zvířaty s hlasy slavných herců (u nás předabovaných), otevřela za masivních 103,5 mil., čímž se zařadila na třetí místo nejlepších letošních premiér. Lépe už otevřel jen Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (za 166 mil.) a Deadpool (za 132,4 mil.).

Zároveň jde o druhý nejlepší dubnový otvírák všech dob, když na třetí místo odsunula i Captaina Americu: Návrat prvního Avengera (otvírák za 95 mil.). Lépe než Kniha džunglí už v dubnu otvíral pouze loňský hit Rychle a zběsile 7 (za 147 mil.). V porovnání s předchozími novými verzemi klasických Disneyovek si Kniha džunglí vedla ve své premiéře lépe i než Popelka (otvírák 67,9 mil.) a Zloba - Královna černé magie (otvírák za 69,4), což signalizuje, že by si Kniha džunglí mohla vést lépe i v dlouhodobém výhledu.

Kristen Bell, Melissa McCarthy ve filmu  / The BossNa druhém místě se umístila další z nenáročných afrokomedií Barbershop: The Next Cut se slušnými 20 miliony. Tato komedie s Ice Cubem v hlavní roli navazuje na dvanáct let staré Holičství 2 a o dva roky starší Barbershop. Jak vidět, publikum bylo na tuto sérii zvědavé i po tak dlouhé prodlevě. Na trojku klesla minule první komedie The Boss. Dále klesá už zmíněný komiksák Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, tentokrát na čtyřku, který už má ale celosvětově přes 800 milionů. Na pětce je pak Zootropolis: Město zvířat, která v celosvětovém měřítku vede letošní tržby se sumou 882 milionů. 

Na šesté místo se ještě dokázala prodrat třetí z novinek, akční krimi Criminal s 5,8 miliony se zajímavým hereckým obsazením, v němž se objevují jména jako Kevin Costner a Ryan Reynolds

Příští týden pak do kina zavítá pouze jedna novinka, která bude míchat pořadím, a tou je Lovec: Zimní válka.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15. dubna 2016

 1. Kniha džunglí 103,5 mil. (novinka)
 2. Barbershop: The Next Cut 20,2 mil. (novinka)
 3. The Boss 10,1 mil.
 4. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti 9 mil.
 5. Zootropolis: Město zvířat 8,2 mil.
 6. Criminal 5,8 mil. (novinka)
 7. Moje tlustá řecká svatba 2 3,2 mil.
 8. Miracles from Heaven 1,9 mil.
 9. God´s Not Dead 2 1,7 mil.
10. Eye in the Sky 1,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Doporučeno ! (Nikolaj, 22.04.2016 12:06) Reagovat

    Konečně Hollywoodský snímek , který , zdá se neútočí na děti svojí podprahovou propagandou ! Příjemné , prostě příjemné !

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY