Simon West chce natočit Con Air 2

Vydáno: 27.01.2011 11:39 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Režisér promluvil o svém vysněném projektu
Nicolas Cage ve filmu Con AirZprávy o dalších pokračováních, remacích a restartech se snaží pravidelně zničit naše dobré vzpomínky na kvalitní originály. Jenže teď by tomu mohlo být jinak. Režisér Simon West, který si rozeštval všechny fanoušky filmovou adaptací Lara Croft - Tomb Raider, se totiž při premiéře svého nového akčního snímku s Jasonem Stathamem The Mechanic rozpovídal, jaký film mu už dlouho leží v hlavě. A není to nic menšího než pokračování nabušené testosteronové jízdy z roku 1997 Con Air.
Správný poměr výbuchů, zbraní, hlášek a ještě drsnějších postav v popředí s jednou z nejlepších akčních rolí Nicolase Cage si dokázal ze sebe a vůbec z celého žánru ironicky utahovat a výsledkem byl akční etalon, který se po boku Skály (nebo v jejím stínu, jak chcete) rozhodně řadil k nejlepším akčním kouskům devadesátých let.
Mimo to, že West také zmiňuje, že by si chtěl natočit i CGI fantasy o surrealistickém malíři Salvadoru Dalím, tvrdí, že důležitým bodem bude sehnat staré obsazení zpátky. Nejprve chce začít u Cage, se kterým má na rok 2012 naplánovaný thriller Medaillon, kde si zahraje otce unesené dcery, jež je zavřená v kufru od taxíku. West si neskrývaným nadšením myslí, že když ho získá na svou stranu, tak kývnou i ostatní. Ale má to jeden háček - většina původního obsazení zemřela již v prvním díle...
Pokud se tedy nebude jednat o prequel, je možné, že se John Malkovich, Danny Trejo nebo Ving Rhames nevrátí. To by nám kromě Cage zůstal John Cusack (který by potřeboval blockbusterový reparát po katastrofickém 2012), Colm Meaney (naposledy se objevil v Dostaň ho tam) a hlavně oblíbená postava psychopata Stevea Buscemiho. Ten se ve velkém filmu neobjevil od Ostrova z roku 2005 a v současné době se věnuje natáčení druhé sezóny seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City.
Pokud by se však alespoň pár původních hvězd sešlo dohromady, určitě by to potěšilo nejednoho filmového fanouška. Ale třeba se také stane, že z vysněného Westovova projektu také nic nebude. Počkejme si raději na nějaké oficiální oznámení. Zatím si budeme muset vystačit s The Mechanic, kde se ukáže, zda má ještě nějaký komerční potenciál.
zdroj: Craveonline


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY