Ian McKellen je detektiv Mr. Holmes v prvním traileru

Vydáno: 04.03.2015 17:25 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Legendární detektiv Sherlock Holmes letos představí svou novou tvář - tentokrát ho ztvární ve věku devadesáti let představitel Gandalfa Ian McKellen, který bude vyšetřovat svůj poslední případ.
I když první záběr traileru vypadá jako návrat do Bradavic, záběry anglické přírody jen klamou obrazem. Mr. Holmes je totiž dalším z příběhů o, ehm, Sherlocku Holmesovi, tentokrát podaný jinak než v podaní akčního blockbusteru nebo informačně nahuštěného seriálu. Film Billa Condona, jenž už sklidil pozitivní odezvu na festivalu v Berlíně, je spíše smířlivým a poklidným dramatem, v němž se slavný detektiv (nyní zapálený včelař a dědeček) na sklonku života nedookáže zapomenout na jeden svůj případ z minulosti, a proto se jej rozhodne na stará kolena vyřešit.

Těžko si do hlavní role představit lepší volbu než Iana McKellena, který dokáže starého Holmese prodat s neuvěřitelným charismatem a britskou nonšalancí. Pro herce jde o druhou spolupráci s režisérem Billem Condonem, s nímž v roce 1999 natočil drama Bohové a monstra, za nějž byl nominován na Oscara. Podaří se mu to i Mr. Holmesem?

Trailer zhlédněte níže. Film zatím nemá naplánováno datum české premiéry.

Originální trailer filmu Mr. Holmes


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY