Crimson Peak: Del Torův gotický horor v prvním traileru

Vydáno: 14.02.2015 09:34 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Guillermo Del Toro si v následujícím filmu dává pohov od obřích robotů a místo toho nás zavede do žánru gotického hororu. V hlavní roli Crimson Peak se představí Mia Wasikowska, Tom Hiddleston nebo Jessica Chastain.
Od Faunova labyrintu uběhlo již osm let, během nichž se Guillermo del Toro věnoval dvěma hollywoodským blockbusterům Hellboy II a Pacific Rim a také upírskému seriálu The Strain. Letos však bude návratem k jeho osobitejší a komornější látce v, jak jinak, hororovém žánru...tak trochu. Crimson Peak totiž bude spíše žánrovým hybridem, v němž se kloubí duchařský příběh, gotická romance a koncept strašidelného domu - do něho se přistěhuje čerstvě vdaná Edith Cushing (Mia Wasikowska) se svým manželem Sirem Thomasem Sharpem (Tom Hiddleston). Chvíli po příjezdu však zjistí, že dům s názvem Crimson Peak skrývá temná tajemství a že její manžel není tím, za koho se vydává.

Upoutávka dosti připomíná režisérovy předchozí počiny jako Princ bez království nebo Faunův labyrint jen s tím rozdílem, že tentokrát ve filmu nebudou vystupovat žádné děti. O to se ale více můžeme těšit na ponurou atmosféru a hororovou romanci, kterou ještě dokresluje stylisticky dokonalé viktoriánské prostředí. Film dorazí do českých kin v říjnu.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete několik fotografií a plakát.

Originální trailer filmu Crimson Peak


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY