Scenáristka X-Menů adaptuje další komiks

Vydáno: 21.01.2015 17:00 - Pavel Bárta | foto: facebook tvůrce

Pod rukou Jane Goldman, scenáristky (spolu)zodpovědné za hity jako Hvězdný Prach, Kick-Ass, X-Men: První třída či X-Men: Budoucí minulost, ožívají pohádkové bytosti v adaptaci komiksu Fables.
Fables (komiks)Rozsáhlý komiks na pokračování (čítající 147 dílů!) autora Billa Willinghama se na svém počátku zaměřuje na pohádkové postavy zvané Fables (Bajky či Mýty), které byly donuceny opustit svou domovinu, a posléze se skrývat v New Yorku, když byly napadeny záhadným padouchem známým pouze pod jménem The Adversary (Protivník).

Jako důvod, proč se producent snímku David Heyman, jenž produkoval mimo jiné všechny díly Harryho Pottera, rozhodl přenést Fables na filmová plátna, udává, že miluje příběhy o outsiderech, a právě postavy z tohoto komiksu mu tak (kvůli svému krutému osudu) připadají. Televizní stanice ABC původně zvažovala, že by z tohoto materiálu vytvořila seriál, od nápadu ale nakonec ustoupila. Nyní se film spojuje s dánským režisérem Nikolajem Arcelem, který má za sebou švédskou verzi filmu Muži, kteří nenávidí ženy, na Oscara nominovanou Královskou aféru nebo předloňskou Ženu v kleci.

Vzhledem k tomu, že se Fables alespoň doposud nachází jen a pouze ve zručných rukou, nezbývá než se těšit na výsledný produkt. 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY