Oliver Stone našel do svého filmu Edwarda Snowdena

Vydáno: 17.11.2014 20:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Režisér Oliver Stone jako svůj další film chystá životopisné drama o Edwardu Snowdenovi, jenž médiím vyzradil tajné informace amerických zpravodajských služeb. Kdo si ho zahraje?
Joseph Gordon-Levitt ve filmu Don Jon / Don JonOliver Stone naposledy natočil krimi Divoši, ve svém následujícím filmu se však vrátí k politické tématice. Zatím nepojmenovaný snímek bude totiž pojednávat o Edwardu Snowdenovi, systémovém administrátorovi, který v roce 2013 do tisku vynesl tajné informace o sledovacích programech bezpečnostních složek USA. Konkrétní detaily jsou zatím neznámé, ale režisér bude vycházet ze dvou zásadních knih The Snowden Files: The Inside Story Of The World’s Most Wanted Man spisovatele Lukea Hardinga a Time of the Octopus, kterou napsal Snowdenův právník Anatoly Kucherena.

Předprodukce filmu právě probíhá v Německu s tím, že se začne natáčet příští rok v lednu. Potvrzeno také bylo, že v hlavní roli uvidíme čím dál populárnějšího Josepha Gordon-Levitta a nejspíše také Shailene Woodley, která právě vyjednává o roli Snowdenovy přítelkyně. Herečka je do budoucna spjata výhradně s YA sérii Divergence, tak nebude jistě od věci, kdyby se objevila v nějakém serióznějším počinu.

Film zatím nemá naplánováno datum premiéry.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY