Filmového univerza se dočká i Robin Hood. Vážně.

Vydáno: 07.10.2014 20:12 - Martin Bubrín | foto: Universal Pictures

Nejslavnější zloděj z Sherwoodského lesa to na velkém plátně zkusil několikrát, aktuální hollywoodský plán je však nejambicióznější - dokáže podobná látka utáhnout vlastní filmové univerzum ve stylu Avengers?
Plakát filmu Robin Hood: Král zbojníků / Robin Hood: Prince of ThievesSpěje Hollywood k záhubě? Dle nadcházejících plánů studií by to tak klidně mohlo vypadat - fenomén sdíleného filmového vesmíru, který započal Marvel snímkem Iron Man, se zdá býti dominantní strategií v továrně na sny. Co nás čeká v příštích letech? Kromě univerza DC Comics, X-Menů, Spider-Mana, Terminátora, Star Wars nebo Krále Artuše přijde na řadu také Robin Hood. Studio Sony totiž aktuálně koupilo práva na nový "středověký" vesmír s názvem Hood, který nám v průběhu let představí nejen filmy s Robinem Hoodem, ale také týmovky a spin-offy jednotlivých postav (Malý John, Will Scarlet apod).

Na sérii aktuálně pracují scenáristé Cory Goodman (Kazatel, The Last Witch Hunter) a Jeremy Lott, kteří slibují obecně velkolepější a akčnější podívanou, která by se nejvíce měla přibližovat stylu snímků sérií jako Mission: Impossible nebo Rychle a zběsile s tím, že v nich bude zachován týmový aspekt. Poslední film s Robinem Hoodem natočil Ridley Scott v hlavní roli s Russellem Crowem. Dobrodružný snímek utržil celosvětově v kinech 321 milionů dolarů. Sony jistě doufá v nejméně dvojnásobnou cifru.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • No už len spin off malého Johna ma zaujíma a Wi... (JohnWayne, 08.10.2014 14:06) Reagovat

    No už len spin off malého Johna ma zaujíma a Will Scarlett, to je kto? :D :D :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY