Clooney opět za kamerou. Míří na skandál britského tisku

Vydáno: 04.09.2014 18:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Ambiciózní George Clooney v rukou třímá další velkou látku na zfilmování. Po nevydařených Památkářích by se rád podíval pod pokličku velkého odposlouchávacího skandálu britských novin.
George Clooney ve filmu Den zrady / The Ides of MarchPoslední filmařská štace Památkáři nedopadla dle kritiky a divácké veřejnosti pro George Clooneyho úplně nejšťastněji. Herec, režisér a scenárista v jedné osobě to ale nevzdává a pomalu splétá plány na další tvůrčí působiště. V něm mění druhou světovou válku za 21. století a partu ochránců umění za svět žurnalistů plný intrik. Na seznamu jeho budoucích aktivit je totiž drama pojednávající o nedávném skandálu britských novin.

V roce 2011 bylo odhaleno, že redaktoři listu News Of The World své informace získávali pomocí masivního odposlouchávání hlasových schránek, jemuž nebyli ušetřeni politici, celebrity, ale například ani obyčejní lidé jako svědci bombového útoku v Londýně v roce 2005. Příběh bude podáván z pohledu investigativního novináře Nicka Daviese, který se na rozplétání celého případu podílel.

"Je v tom všechno - lži, korupce, vyhrožování - vše točící se okolo nejvyšších politických kruhů ze stránek největších novin v Londýně. A nejlepší na tom je, že se to všechno skutečně stalo. Nick je odvážný a neústupný reportér a pro nás je ctí proměnit jeho knížku ve film,” sdělil nadšený Clooney serveru Variety.
Natáčení by se mělo rozběhnout už příští rok. Do té doby nás herec čeká na plátně v Zemi zítřka Brada Birda.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY