Caesarova cesta v pokračování Úsvitu Planety opic

Vydáno: 29.07.2014 05:00 - | foto: facebook tvůrce

Režisér Matt Reeves a scenárista Mark Bomback se rozpovídali o svých představách, kam - a jakým způsobem - bude znovunastartovaná opičí franšíza vést k tomu, co mnozí diváci znají z původního snímku z roku 1968.
Fotografie z filmu Úsvit planety opic / Dawn of the Planet of the ApesNechme pro změnu mluvit samotné tvůrce, režiséra Matta Reevese a scenáristu Marka Bombacka. Matt Reeves: "Nemysím si, že mezi filmy bude tak velká mezera. Chápu Caesara jako ústřední figuru v opičí historii, je mytickou postavou. Je jako jejich Mojžíš a myslím, že se Caesar bude muset vypořádat s tím, co znamená zapojit se do toho konfliktu, jehož součástí nechce být, což pro něj jako pro postavu bude ohromná výzva. Myslím, že je to generační příběh. Má děti a to...pro mě je spoustu postav na mytické opičí cestě směrem k původnímu filmu z roku 1968."

"Dostáváme se do bodu, kdy zachování vlastního života je na pořádku dne. Ví, že není cesty zpět, kdy by vysvětlil, že ,opice neměly v plánu zaútočit na lidi, byly oklamány zlou opicí´. Není to něco, co můžete vysvětlit společnosti. A uvědomuje si, že se musí vypořádat s realitou. Je v obou světech, bude to pro něj velmi bolestivá cesta, a pro opice taky."

Fotografie z filmu Úsvit planety opic / Dawn of the Planet of the ApesMark Bomback: "Naše snímky byly o tom, že Caesarem vše začalo. Nemyslím si, že opakování by bylo záludné. Jde spíš o poctu původním filmům a ujištění se, že jde o kontinuitu, kdy konec směruje k začátku. Rick Jaffa a Amanda Silver, kteří napsali Zrození Planety opic, udělali skvělou věc, když vyslali Icarus, vesmírnou loď z původního filmu z roku 1968. Pamatuji si, jak jsem četl nástřel a říkal jsem si: ,To je ale skvělý nápad!´ Vodítka byla včleněna do vyprávění." 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY