Akta X se možná vrátí na televizní obrazovky

Vydáno: 28.07.2014 10:00 - | foto: facebook tvůrce

Chris Carter, (duchovní) otec Akt X, dělá, co může, aby by se kultovní seriál alespoň v nějaké podobě vrátil. Dlouhou dobu se hovořilo o třetím celovečerním filmu, který by se věnoval mytologickému pozadí.
Fotografie z filmu Akta X - Film / The X FilesDruhý díl s podtitulem Chci uvěřit si ovšem v kinech vedl pod očekávání, a tak sehnat finance na mnohem nákladnější mytologický díl s mimozemšťany není jenom tak. Od nápadu přivést agenty FBI Muldera a Scully zpět na velké plátno bylo upuštěno, ovšem Chris Carter je nechce jenom tak nechat odejít do důchodu. Během rozhovoru pro Vulture při příležitosti jeho nového seriálu pro Amazon The After prozradil, že by se skeptik a věřící mohli vrátit na televizní obrazovky.

Padlo ale slovo "reboot", které málokomu nejspíš udělá radost. Přece jenom pořadů ala Akta X nebylo zrovna málo (včetně Carterova vlastního Milénium či Abramsova Fringe). Jak je u Cartera zvykem, nic dalšího neřekl, jenom že o tomto nápadu diskutoval s lidmi od Foxu a ti nebyli proti. Znamená to, že se dočkáme zcela nových agentů a budování mytologie od úplného začátku, nebo se naváže na devět existujících sezón a dva celovečerní filmy, ovšem s novými postavami pokračujícími ve vyšetřování?

Možná bychom se mohli dozvědět víc v následujících dnech, kde by mohlo něco zaznít na Comic-Conu. Snad se nejednalo o další Carterovu neutuchající snahu dostat Akta X do centra mediální pozornosti - a tím taky žel skončit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY