Inherent Vice bude mít premiéru na newyorském festivalu

Vydáno: 22.07.2014 15:00 - | foto: Paramount HE

Filmový festival v New Yorku má opravdu nabitý program, o čemž svědčí množství premiér očekávaných titulů, které se během něj uskuteční. Po oznámení, že Fincherova Zmizelá festival zahájí, je zde info o Inherent Vice.
Joaquin Phoenix ve filmu Mistr / The MasterInherent Vice má americkou kinopremiéru stanovenou na 12. prosince, ale návštěvníci newyorského filmového festivalu ho budou mít možnost zhlédnout o více než dva měsíce dříve, 4. října. Vůbec první adaptace Pynchonova románu je očekávána nikoliv díky kultovnímu statusu předlohy, ale protože snímek režíruje Paul Thomas Anderson, který patří mezi nejlepší filmaře současnosti.

Andersonovy dva poslední počiny, Až na krev a Mistr, jsou považovány za mistrovská díla, která jsou nesmlouvavá ve svém prozkoumávání obsesí a traumat americké společnosti. A Inherent Vice by se k nim mělo zařadit.

Fotografie z filmu Mistr / The MasterŘeditel festivalu Kent Jones se vyjádřil, že každý Andersonův film je událostí, zážitkem, protože má divák pocit, jako kdyby se vydal na cestu, po jejímž konci je někým jiným. A dle jeho názoru je takovým počinem i Inherent Vice, kde je k životu přivedena kontrakultura 70. let. Film je zábavný, duchaplný a pozoruhodný. Inu, sedmnáctidenní přehlídka toho nejlepšího ze světového filmu nejspíš ukáže, že americká kinematografie kvalitativně dominuje (s otvírákem v podobě thrilleru Zmizelá, s psychologickým dramatem Birdman na programu a s uvedením restaurované a nejdelší verze Tenkrát v Americe). 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY