Trailer: V oku tornáda se připravte na bouři století

Vydáno: 27.06.2014 06:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Trikovou megadestrukci nemusí způsobit jen obří roboti, mimozemšťani nebo superhrdinové, ale i pouhé tornádo. Hollywood po dlouhé době navazuje na žánr katastrofického filmu a nechává ohrožovat lidstvo přírodními živly.
Rozpoutané peklo, Drtivý dopad, Twister... Katastrofické filmy naposledy hýbaly Hollywoodem v devadesátých letech, kde je poté vystřídaly komerčně mnohem lukrativnější sci-fi, fantasy nebo komiksové blockbustery. Z části díky tomu bude V oku tornáda menším zjevením letošního léta, protože v něm nebudou hrdinové bojovat proti obřím robotům, monstrům, mimozemšťanům ani superhrdinům - bohatě si vystačí se supertornádem a bouří století.

Plakát filmu V oku tornáda / Into the StormV ní samozřejmě vyniknou hlavní atrakce v podobě velkolepé destrukce všeho, co přijde tornádům na dosah. Lidské postavy by však nemusely být tak druhořadé, protože trailer jako takový kromě okázalých trikových scén nabízí také zajímavé střídání perspektiv, v němž by se mělo vystřídat hned několik přístupů ke snímání obrazu. Kromě klasicky snímaného příběhu otce (poznali jste Thorina Pávezu?), který chce dostat své děti do bezpečí, přijde na řadu také koncept found-footage v podobě záběrů z ruční kamery (profesionální lovci tornád) nebo mobilu (náhodní obyvatelé města).

V kombinaci s trikovými money-shoty by vlastně zase nemuselo jít o tak vyprázdněný velkofilm, kde je vše podřízeno destrukci, i když jméno režiséra Nezvratného osudu 5 nevzbuzuje příliš velké naděje. Vzbuzuje je však jméno oscarového scenáristy Simona Beaufoye, který za svou kariéru ukázal, že si dokáže potykat jak s vážnějšími (Milionář z chatrče, 127 hodin), tak komerčnějšími projekty (Hunger Games: Vražedná pomsta). Nechat překvapit se budeme moci konkrétně od 7. srpna.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete několik fotografií a plakátů.

Originální trailer filmu V oku tornáda


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY