"Válka začíná" v posledních trailerech k Úsvitu Planety opic

Vydáno: 19.06.2014 10:30 - | foto: facebook tvůrce

Úsvit Planety opic má za necelý měsíc premiéru, což znamená, že jeho trailerová kampaň spěje ke svému konci. Dnes vyšly dvě poslední upoutávky - jedna pro domácí, jedna pro mezinárodní trh - stojící za pozornost.
Fotografie z filmu Úsvit Planety opic / Dawn of the Planet of the ApesZrození Planety opic nebylo restartem frančízy, ale jejím rebootem, který z hlediska chronologie událostí časově předcházel kultovní Planetě opic(1968). Znamená to, že diváci znalí série vědí, kam tato předpokračování - k nimž se řadí i Úsvit Planety opic - spějí, ale nezajímá je "jak to dopadne?", nýbrž "jakou cestou se do daného bodu dostaneme?". A odpověď na danou otázku byla minule poměrně nápaditá, tak snad to v případě sequelu rebootované franšízy, který je k původní sérii prequelem (ehm), nebude jinak.  

Trailery sice zatím lákaly především na finální střet mezi lidmi a opicemi (gorilami, orangutany ad. druhy), ale dvojice posledních - jeden určený pro domácí, druhý delší a odlišný pro mezinárodní - dává najevo, že ústřední bude názorový střet mezi trojicí postav, z nichž jedna - Caesar - není lidská. Na obě údajně poslední upoutávky se můžete podívat níže, do diskuze nám dejte vědět, kterou preferujete.

Osobně dáváme přednost mezinárodní, která ztlumením hudby a zvukových efektů v poslední části dosahuje větší emocionální působnosti než americký kolega, který sází na rodinné drama a sympatie k opičí rodince. Oba trailery ale obsahují efektivní záběry opice jedoucí na koni a střílející obouruč, díky kterým odpustíte i to, že počítačové opice nejsou trikově úplně dokonalé, což pro někoho může mít ten následek, že nepodlehne fikci.

Poslední upoutávka na film Úsvit Planety opic (2014).

Poslední - mezinárodní - upoutávka k filmu Úsvit Planety opic (2014).




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • "nejsou trikově úplně dokonalé"? cože? :-O... (Anonym, 20.06.2014 10:43) Reagovat

    "nejsou trikově úplně dokonalé"? cože? :-O

  • Jo, mně se ten film docela líbil :) (BTW - koukn... (LubosHa, 30.07.2014 06:43) Reagovat

    Jo, mně se ten film docela líbil :) (BTW - kouknout se na něj dá tady http://kinotrip.cz/film/usvit-... ).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY