Krobotova Díra v traileru

Vydáno: 05.06.2014 15:00 - | foto: Falcon

Filmovým režijním debutem herce Miroslava Krobota je Díra u Hanušovic, do které zavítala známá jména jako Trojan, Vilhelmová, Babčáková, Čermák či Plesl. Přitáhnou tyto osobnosti diváky do kin?
Fotografie z filmu Alois Nebel / Alois NebelČeská republika bývá řazena ke "kinematografiím malého národa". Domácí snímky se málokdy dostanou za hranice, nevznikají u nás žánrové cykly a chodí se na herce, potažmo režiséry, nikoliv značky. Celovečerní režijní debut herce Miroslava Krobota Díra u Hanušovic je toho ukázkovým příkladem, jak se můžete přesvědčit níže v nové upoutávce.

Koncentrát chcípáčkovství, známých osobností a obtížné žánrové zařaditelnosti v necelých dvou minutách. Mělo by se jednat o komedii, která je načernalá, nikoliv černá. Premiéra je již koncem příštího měsíce (24. 7.) a i navzdory řemeslně dobře zvládnutým trailerům s rázným hudebním podkresem a precizním načasování jsou na místě spíše obavy, zvlášť po přečtení oficiální synopse: 

Miroslav Krobot, Boleslav Polívka ve filmu Revival / Revival"Učitelka němčiny Maruna (Tatiana Vilhelmová), toho času hospodská, se snad nikdy nevdá. Na malé vesnici je o vhodné muže nouze: nerozhodný starosta (Ivan Trojan) tráví hodně času na posedu a čeká na svého jelena, dětsky naivní Olin (Jaroslav Plesl) je okolím považován za neškodného vesnického blázna a klempíř Kódl (Lukáš Latiňák) se s chutí otočí za každou sukní. Maruně na klidu nepřidá ani její panovačná matka (Johanna Tesařová), o kterou spolu se sestrou Jarunou (Lenka Krobotová) pečují. Když navíc Jaruna využívá první příležitosti a odjíždí po boku postaršího Němce Hanse do Mnichova, zůstává Maruna v „Díře" s matkou i nápadníky sama. Jednoho dne však u Hanušovic dojde k nečekané události..."

Dosavadní trailery ale onu nečekanou událost zdárně tají, tak snad nepůjde jenom o defilé figurek v malém českém filmu.

Nejnovější upoutávka na film Díra u Hanušovic (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY