Godzilla útočí v novém klipu a spotu

Vydáno: 13.05.2014 15:30 - | foto: facebook tvůrce

Podle prvních ohlasů v Godzille není příliš mnoho akčních scén, ale když na ně přijde, stojí za to. Dosud zveřejněné klipy nasvědčují, že ohlasy nelžou, i když akci pouze předjímají.
Fotografie z filmu Godzilla  / GodzillaGodzilla vstupuje předpremiérově do kin (ve 2D a v konvertovaném 3D) tuto středu. Z prvních zahraničních (amerických) i domácích (českých) ohlasů je patrná shoda na tom, že s výjimkou jedné nejsou postavy dostatečně prokresleny natolik, aby dokázaly zaujmout. Ovšem to příliš nevadí, protože rozměr příšer, vtahující způsob snímání i hudba evokující kultovky od studia Toho tento nedostatek - pro někoho zcela, pro jiné jenom z části - vynahrazuje v akčních scénách.

První recenze a komentáře tak pro některé mohou představovat zklamání, protože Godzilla mohla být inteligentním blockbusterem, který kloubí poetiku indie a velkorozpočtových titulů a která nezapomíná na přesah, jenž byl i v původní Godzille. Zatím se ale zdá, že došlo ke střetu studia s tvůrčí vizí a vyhráli účetní, když chtěli orientaci na mezinárodní trh (spousta hvězd, ale mají málo prostoru a jejich postavy nemají hloubku) a oslovení mladého publika (změna hlediska od zajímavé postavy k jiné, představující klišé katastrofických filmů).

Fotografie z filmu Godzilla  / GodzillaŘešení? Neočekávat příliš, abyste nebyli zklamáni - a mít neustále na mysli, že se příliš akčních scén nedočkáte, a tak hrozí, že se budete nudit. Pozitivní zprávou ale je, že tento "dinosaurus" překonal ty z Pacific Rim - Útok na Zemi a že japonské publikum znalé filmové historie monstra bylo o poznání spokojenější. Než se vypravíte na předpremiéru, podívejte se na klip a spot (níže):

Klip "Godzilla v Pafickém oceánu" z filmu Godzilla (2014).

TV Spot "Něco skrýváte" k filmu Godzilla (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY