Roland Emmerich bojuje za práva homosexuálů

Vydáno: 10.04.2014 08:00 - Simona Knotková | foto: Twentieth Century Fox

Roland Emmerich a malý snímek skutečně nebyl oxymóron. Osmapadesátiletý filmař se do něho pustí ještě před další mimozemskou invazí a my už také víme, kdo se ujme hlavní herecké úlohy.
Roland Emmerich při natáčení filmu  / 2012O svém snu natočit si jednou i něco menšího (a méně destruktivnějšího) se Roland Emmerich nechal poprvé slyšet zrovna před rokem. Tehdy do médií pustil informaci, že v jeho nízkorozpočtovém hledáčku se nachází drama podle skutečných událostí, kdy v newyorském Stonewallu proběhlo povstání gayů proti policii. “Chci o tom natočit jenom malý film s rozpočtem tak okolo dvanácti až čtrnácti miliónů. Povstání ve Stonewall je stejně důležitým momentem v boji o občanská práva, jakým byl například boj za práva černochů Rosy Parks. Moc lidí o něm ale vůbec neví. Dokonce ani homosexuálové ho moc neznají," sdělil tehdy.

Po uplynutí několika měsíců, které vyplňovaly především další a další spekulace ohledně pokračování Dne nezávislosti, se ale zdálo, že z "malého filmu" sešlo a režisér se už jenom plně koncentruje na svůj další mimozemský opus. Není tomu ale tak. Emmerich už pomalu chystá kamery a ke stonewallskému povstání na plátně skutečně dojde. Nově i s dosazeným Jeremym Irvinem, kterého si můžete pamatovat ze Spielbergova Válečného koně. Také v příběhu podle Jona Robina Baitze (seriál Bratři a sestry) se zhostí hlavní role.

Světová premiéra ID Forever Part I je ohlášena na 1. července 2016. Emmerich se tedy bude mít co ohánět, aby všechno stihl a dlouho očekávaný sequel nepotkal další odsun.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY